Muutos on herättänyt vastustusta etenkin konservatiiveissa.

Ranskan kansalliskokous (parlamentin alahuone) on hyväksynyt lain, jonka myötä ranskalaiskoulujen lomakkeissa ei enää käytettäisi äiti- ja isä-sanoja. The Independentin mukaan sanat on tarkoitus korvata termeillä vanhempi 1 ja vanhempi 2, millä vältyttäisiin samaa sukupuolta olevien vanhempien syrjinnältä.

Päätös sai laajalti tukea suurelta osalta La République En Marche! -puolueelta, jonka Ranskan presidentti Emmanuel Macron on perustanut.

”Tämä lisäys pyrkii juurtamaan lakiin lasten perheiden moninaisuuden koulujen lomakkeissa”, kommentoi poliitikko Valérie Petit, joka jätti esityksen lisäyksestä.

Petitin mukaan aiempi laki ei ottanut huomioon samaa sukupuolta olevia vanhempia.

”Meillä on perheitä, jotka kohtaavat melko vanhanaikaisiin sosiaalisiin- sekä perhemalleihin jymähtäneitä rastittavia ruutuja. Meille tämä artikla on sosiaalisen tasa-arvon mitta”, Petit sanoi.

Osa konservatiiveista ei kuitenkaan katso muutosta hyvällä. Poliitikko Fabien Di Filippo kuvaili lisäystä ”pelottavaksi ideologiaksi, joka rajoittamatoman egalitarismin nimissä edistää kiinnekohtien poistamista, mukaan luettuna perheesen liittyviä sellasia.”

Sosiaalisessa mediassakin aiheesta on keskusteltu ja The Independentin mukaan eräskin kommentoi tviittissään, kuinka äiti- ja isä-sanojen poistaminen on epäinhimillistä. Monet ovat myös pohtineet, miten päätetään kuka on vanhempi 1 ja kuka vanhempi 2.

Lisäkysessä todetaan The Independentin mukaan näin: ”Syrjinnän estämiseksi kouluun ilmoittautumisen, luoka rekisterien, vanhempainluvan ja muiden virallisten lapsiin liittyvien lomakkeiden täytyy mainita vain Vanhempi 1 ja Vanhempi 2.”

The Independentin mukaan lisäys mainittiin ensimmäisen kerran Ranskan päättäjien taholta vuonna 2013, kun samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyttiin Ranskassa. Ranskan senaatti (parlamentin ylähuone) vio vielä torjua lisäyksin, mutta sitten se menisi takaisin kansalliskokouksen käsittelyyn.

Mitä mieltä sinä olet tästä muutoksesta? Kerro ajatuksesi kommenteissa!

Lähde: The Independent