Synnytykseltä odotetaan yleensä kipua, hikeä ja kyyneliä.

Monille synnyttäjille kokemus voi olla pitkä, rankka ja uuvuttava. Osa voi kuitenkin kokea yllätyksen synnytyksen aikana, kertoo The Sun.

Positive Birth Movementin ja Channel Mumin teettämä kyselytutkimus on paljastanut, että kuusi prosenttia naisista on saanut orgasmin synnytyksen aikana. The Sunin mukaan myös kätilöt ovat kertoneet nähneensä tätä tapahtuvan.

Miten ja miksi tätä sitten tapahtuu? Sosiaalisessa mediassa Rescue Midwife -nimellä synnytykseen ja raskausaikaan liittyviä julkaisuja tekevä kätilö avasi asiaa.

”(Se) johtuu synnytyskanavan, kohdunkaulan, emättimen ja klitoriksen stimulaatiosta”, kätilö selitti TikTokissa ja Instagramissa jakamallaan videolla.

Intensiivinen ja nautinnollinen orgasmi

Rescue Midwifen mukaan jotkut naiset kuvailevat ”synnytysgasmin” (birthgasm) olleen intensiivisin ja uskomattomin orgasmi, jonka he ovat kokeneet. Hän lisää, että ne onnekkaat naiset, jotka usein saavat useita orgasmeja, ovat kuvailleet tunnetta synnytyksen aikana erittäin intensiiviseksi.

”Kun nainen tuntee orgasmin supistelut ja/tai äärimmäisiä mielihyvän hetkiä oikealla hetkellä synnytyksen aikana, voidaan tätä sanoa orgasmistiseksi synnytykseksi. Saatat tuntea erityisen suurta painetta ja tuntemuksia emättimessä, kun lapsen syntymä lähenee, sitten voimakkaan, nautinollisen vapautumisen, joka on sekä fyysinen että emotionaalinen”, kätilö kertoo Instagramissa.

The Sunin mukaan harvoin puhutaan siitä mahdollisuudesta, että synnytys voi olla nautinnollinen kokemus. Nyt useammat naiset ovat kuitenkin alkaneet kertoa synnytyksen aikana saamistaan orgasmeista, jotka ovat olleet joko luonnostaan tapahtuneita tai synnytyksen aikana tehdyn itsetyydytyksen ansiota.

”On hyvin pidetty salaisuus, joka on viimein leviämässä, että synnyttäminen voi olla suurenmoisesti nautinnollinen kokemus”, Positive Birth Movementin perustaja Milli Hill kommentoi.

Rescue midwifen julkaisun orgasmeista synnytyksen aikana näet alla – jos julkaisu ei näy, löydät sen täältä. Löydät lisää hänen videoitaan TikTokista sekä Instagramista.

Lähde: The Sun