Seuraavilla treffeillä kannattaa kiinnittää huomiota seuralaisen katseeseen.

Psychological Science -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan katseen perusteella voi päätellä, millä mielin seuralainen on sinusta kiinnostunut. Tutkimusta varten 20 osallistujaa katsoivat pikaisesti arvioiden satoja valokuvia.

Women’s Healthin mukaan he katsoivat ensin kuvia pariskunnista ja sen jälkeen yksilöistä. Pariskuntien kuvista osallistujia pyydettiin päättämään salamannopeasti, tunsiko pariskunta toisiaan kohtaan seksuaalista himoa vai romanttista rakkautta.

Yksilöiden kuvien kohdalla osallistujia pyydettiin kertomaan, mitä he itse tunsivat kuvassa olevaa henkilöä kohtaan. Women’s Healthin mukaan vaihtoehtoina oli mahdollisuus vakavampaan suhteeseen tai seksuaalinen viehättävyys.

Silmänliikekameran tiedoilla tutkijat saivat selville, että romanttisen rakkauden maininneet osallistujat katsoivat kuvassa ollutta henkilöä silmiin. Jos taas osallistuja mainitsi seksuaalisen himon, heidän silmänsä harhailivat pitkin kuvassa olevan kasvoja ja kehoa.

Seuraavilla treffeillä kannattaakin siis seurailla seuralaisen katsetta ja laittaa merkille, katsooko hän sinua silmiin ja muualle. Tämä ei tietysti ole vuorenvarma tapa päätellä miehen kiinnostuksen laatua, mutta se antaa osviittaa siitä kuitenkin.

Lähde: Women’s Health