Raha-asioista puhuttaessa tulee helposti riitaa, ja joitain asioita ei näissä keskusteluissa kannata sanoa.


Yksi yleisimmistä aiheista, joista pariskunnat riitelevät, on raha. Riitaa tulee erityisen helposti, jos pariskunnan kulutustottumukset ovat hyvin erilaiset. Jos toinen tuntuu käyttävän rahaa holtittomasti, voi se hiertää välejä.


On kuitenkin olemassa lause, jota toinen osapuoli ei koskaan saisi sanoa. Se on ”tarvitsetko tuota todella?”

Asiantuntijan mukaan tämä lause on passiivisaggressiivinen, vaikka toinen osapuoli saattaa todellakin miettiä, tarvitseeko kumppani jälleen jotain uutta. Lause myös vihjaa toiselle ikävästi, että ei luota toisen rahankäyttöön.


Asiantuntija neuvookin, että asian voi ilmaista eri tavalla. Voit esimerkiksi olla kysymyksessäsi yksityiskohtaisempi, kuten: ”tarvitsetko uutta Xboxia enemmän kuin sitä, että säästämme rahaa yhteiseen matkaan?” Tämä saa toisen miettimään, mitkä hänen prioriteettinsa ovat ja hän joutuu myös arvioimaan, joutuuko hän luopumaan jostain tärkeästä, jos ostaa itselleen jotakin, mitä ei ole suunniteltu yhdessä.


Raha-asioista puhuminen tekee kuitenkin suhteelle hyvää, jos niistä pystyy puhumaan avoimesti ja toista tuomitsematta. Kannattaa myös muistaa, ettei toisen rahankäyttöä ole oikeutta kontrolloida, vaikka asioista toki voidaan yhdessä keskustella.


Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Pure Wow