Oletko juuri kokenut kipeän eron? Näiden 5 neuvon avulla pääset suhteesta yli entistä nopeammin

Onko parisuhteesi loppunut? Olo ei yleensä ole juuri eron jälkeen mahtava, mutta seuraavien neuvojen avulla pääset paremmin suhteesta yli. Kokeile!

Erot ovat harvoin miellyttäviä ja suhteen loppuminen on rankkaa aikaa erityisesti, jos olet jätetty osapuoli. Seuraavat psykologien neuvot kuitenkin auttavat erosta toipumisessa.

 1. Huolehdi itsetunnostasi
  Jos eropäätöksen teki kumppanisi, on helppoa alkaa etsiä itsestään vikoja ja vähemmän imartelevia piirteitä ja miettiä, miksi sinut jätettiin. Keskity mieluummin hyviin ominaisuuksiisi ja tee itsellesi vaikka lista! Jos sinulla on vaikeuksia keksiä positiivia asioita itsestäsi, kysy vaikkapa hyvältä ystävältäsi. Ei ole syytä alkaa ruoskia itseäsi eron syistä.

 2. Käy kolmessa uudessa paikassa
  Kokeile uusia paikkoja, kuten vaikkapa kahviloita ja ravintoloita, joissa et ole ennen käynyt. Pyydä hyvä ystäväsi seuraksi. Näin pääset eroon vanhoista rutiineistasi, etkä käy jatkuvasti paikoissa, joista sinulla on muistoja entisen kumppanisi kanssa. Näin saat myös viettää laatuaikaa ystäväsi kanssa.

 3. Älä turvaudu laastariin
  Monella meistä on suuri tarve saada eron jälkeen osakseen ihailua ja tunteiden osoituksia. Niinpä moni turvautuukin niin kutsuttuun laastariin, eli suhteeseen heti eron jälkeen. Laastarin ottaminen on kuitenkin epäreilua muun muassa laastarin virkaa toimittavaa henkilöä kohtaan, sillä hän voi olla tunteinensa suhteessa täysillä mukana, kun sinä yrität vain täyttää entisen kumppanisi jättämää aukkoa. Totuttele mieluummin nauttimaan yksinolosta ja sinkkuudesta. Voit huomata, että se onkin juuri sitä, mitä tarvitsit.

 4. Muistele negatiivisia asioita
  Eron hetkellä päällimmäisenä ovat usein hyvät ja ihanat muistot. Todellisuudessa sinulla on suhteesta kuitenkin varmasti myös negatiivisia muistoja, joten keskity niihin. Muistele kaikkia niitä asioita, joista et pitänyt tai jotka tekivät suhteesta vaikean. Nyt sinun ei tarvitse enää kohdata niitä!

 5. Karsi sosiaalista media
  Jotta pääsisit nopeasti exästäsi yli, kannattaa blokata tyyppi kaikista sosiaalisen median kanavistasi. Jos haluat tehdä homman kunnolla, kannattaa blokata myös exäsi kaverit. Miksi turhaan kiusata itseään kuvia tuijottamalla, kun voit tehdä ajallasi jotain paljon hyödyllisempää?

Löysitkö listasta jotain, josta on apua? Jaa lista myös ystävillesi, jotka ovat eronneet!

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.