Heti alkuun on myönnettävä, että erosta toipuminen on yksi ikävämpiä asioita, joita on olemassa. Hyvä puoli asiassa on se, että seuraavien neuvojen avulla se on mahdollista!


Erosta toipumiseen ei ole taikasanoja, jotka auttaisivat siltä istumalta. Seuraavien asiantuntijoiden antamien neuvojen avulla se on kuitenkin mahdollista – ja helpompaa! Onko sydämesi särkynyt? Ei hätä, seuraavien neuvojen avulla pääset yli pahimmastakin erosta!

 1. Sure eroa rauhassa
  Anna itsellesi aikaa olla surullinen. Käy läpi yhteisiä muistoja ja anna itsellesi lupa surra rauhassa ja kunnioita yhteistä menneisyyttänne. Kuuntele musiikkia, joka kertoo eroamisesta, tilaa pizzaa, syö suklaata, juo viiniä ja katso eroista kertovia leffoja – suosittelen Blondin kostoa! Anna itsellesi aikaa käydä rauhassa läpi tunteistasi. Jos yrität tukahduttaa tunteitasi, eroprosessisi vain pitkittyy.

 2. Älä ota kontaktia
  Sääntö numero 1: blokkaa kaikki kontaktit. Älä stalkkaa eksääsi, vaikka kuinka tekisi mieli. Poista hänet kaikista sosiaalisen median kanavistasi, jos se tekee tästä helpompaa. Poista hänen numeronsa ja poista kaikki yhteiset kuvat puhelimestasi. Älä lähetä viinihöyryissäsi viestejä, joissa kerrot kaipaavasi häntä. Yksinkertaisesti: poista hänet elämästäsi, ainakin kunnes olet päässyt jaloillesi.

 3. Panosta itseesi
  Nyt on täydellinen aika panostaa itseesi. Mieti, millainen ihminen sinä olet suhteen ulkopuolella omana itsenäsi. Keskity uusiin ihaniin harrastuksiin ja tee asioita, joita jätit tekemättä, kun olit suhteessa. Jos sinusta tuntuu, että haluat lisäapua, varaa aika terapeutilta, jotta pääset purkamaan tuntojasi kunnolla.

 4. Kirjoita tunteesi päiväkirjaan
  Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista prosessoida tunteitasi on kirjoittaa ne päiväkirjaan. Kirjoita, mitä opit suhteestanne, mitkä asiat tekivät sinut onnettomaksi ja mitkä onnellisiksi. Voit käyttää kynää ja paperia, kirjottaa Word-dokumenttiin tai vaikkapa puhelimesi muistiinpanoihin, tavalla ei ole väliä. Yritä kirjoittaa joka päivä 5 minuutin ajan, ja huomaat, että olosi selkiytyy.

 5. Kirjoita eksällesi kirje – mutta älä lähetä sitä
  Tärkeä huomio heti alkuun: tätä kirjettä sinun ei koskaan tarvitse lähettää. Kirjoita, miltä sinusta tuntui suhteenne aikana ja kerro kaikesta kokemastasi surusta, suuttumuksesta ja turhautumisesta, mitä et saanut suhteenne aikana sanotuksi. Kun olet valmis, laita kirje kuoreen, sulje se, ja laita sen talteen. Kun myöhemmin löydät kirjeen ja luet sen, huomaat että ymmärrät eronne syyt jo paljon paremmin ja huomaat, kuinka hyvin olet jo päässyt hänestä yli.

 6. Pidä itsesi kiireisenä
  Anna tunteillesi tilaa, ja anna itsellesi lupa olla surullinen, vihainen, tai mitä ikinä tunnetkin. Älä kuitenkaan antaudu noille tunteille täysin ja unohda elää samalla. Vaikka se olisikin vaikeaa, yritä tehdä asioita, joista pidät. Tapaa ystäviäsi, aloita uusi harrastus tai tee jotain muuta, mihin sinulla ei ole aiemmin ollut aikaa. Nyt on täydellinen aika ajatella vain itseäsi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Cosmopolitan