Tuntuuko, että etsit ja etsit sitä oikeaa, mutta häntä ei vain löydy? Seuraavat asiat saattavat selittää, miksi olet vielä sinkku.

Sen oikean ja tosirakkauden etsiminen tuntuu joskus kovalta työltä, kun hän ei yksinkertaisesti ilmaannu kuvaan, vaikka kääntäisit kivet ja kannot. Rakkauden etsiminen on kuitenkin usein illuusion etsimistä. Sinulla saattaa nimittäin olla aivan vääränlaiset odotukset ja väärä kuva rakkaudesta, etkä sen vuoksi ole vieläkään löytänyt sitä oikeaa.

Onko haaveissasi mies, joka saa sinut aina nauramaan, mutta on samalla syvällinen ja kosketuksissa sisäiseen minäänsä? Hänen pitää olla omistautunut sinulle, mutta ei kuitenkaan ahdistava tai takertuva. Hänen pitää lisäksi olla kypsä, mutta ei tylsä tai konservatiivinen, ja pitää itsestään huolta, mutta ei olla liian sliipattu. Kuulostaako realistiselta?

Tässä tulee paljastus: tosirakkauden ja sen oikean voi löytää vain, jos on valmis hyväksymään seuraavat asiat.

 1. Rakkaus vaatii kovaa työtä
  Suhteen alkuaika on tietenkin pelkkää pilvillä leijumista, mutta jossain kohtaa arki rullaa vastaan. Aivan kuin kukkiakin pitää kastella ja hoitaa, sama pätee suhteeseenne. Toimiva suhde vaatii työtä!

 2. Kommunikointi ei aina ole kivaa
  Alkuvaiheessa on ihanaa keskustella toisen kanssa yöt läpeensä, eikä mikään voisi olla ihanampaa. Sitten tulee hetkiä, jolloin sinun ei todellakaan tekisi mieli puhua. Kun jokin painaa sinua, saattaa olla, ettet todellakaan haluaisi nostaa asiaa esille kumppanisi kanssa. Suhteen kannalta on kuitenkin elintärkeää, että pystytte puhumaan, vaikka ei tekisikään mieli.

 3. Kumppanisi on erillinen ihminen
  Vaikka tuntisitkin, että kumppanisi on sielunkumppanisi, on hyvä muistaa, että hän on silti sinusta erillinen – ja erilainen – ihminen. Hän saattaa tehdä erilaisia valintoja kuin sinä tekisit, ja hänellä saattaa olla erilaisia arvoja kuin sinulla. Sinun täytyy hyväksyä tämä, eikä pyrkiä muuttamaan häntä tai ajattelemaan, että suhteenne on loppu, ellei hän tee asioita samalla tavalla kuin sinä.

 4. Joskus kumppani ärsyttää
  Joskus sille ei voi mitään, että kumppani yksinkertaisesti ärsyttää ja suututtaa ihan mielettömästi. Hänellä on piirteitä ja tapoja, jotka voivat saada sinut kiehumaan. Ja päinvastoin! Tärkeää on muistaa, että tosirakkaus merkitsee sitä, että toista rakastaa vihaisenakin.

 5. Tosirakkaus on täynnä kompromisseja
  Kun kaksi ihmistä kohtaa, tarkoittaa se, että suhteeseen kuuluu enemmän tai vähemmän kompromisseja. Se ei ole aina helppoa, ja joskus voi tuntua raskaalta, että asiat eivät suju juuri niin, kuin itse on kuvitellut. Yksikään rakkaustarina ei kuitenkaan kestä alkuvaihetta pidemmälle, ellei kumpikin teistä ole valmiita kompromisseihin ja joustoon.

  Ota neuvot talteen tosirakkauden löytämiseksi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Priscilla du Preez, Unsplash