Oletko suostunut morsiusneidoksi, tai juuri pyytänyt ystävääsi olemaan morsiusneitosi? Kannattaa tutustua seuraavaan listaan!

On tietenkin iso kunnia, että sinua pyydetään morsiusneidoksi. Se merkitsee, että olet morsiamelle todella läheinen, ja hän haluaa sinut tuekseen tärkeänä päivänään. Morsiusneidon roolissa voi kuitenkin joskus käydä myös ikävästi, ja seuraavat mokat ovatkin sellaisia, joita monet morsiusneidot tekevät.

Jos olet siis ryhtymässä jonkun morsiusneidoksi, kannattaa lukea seuraava lista läpi!

 1. Suostut liian nopeasti
  Morsiusneidon tehtävät vievät paljon aikaa ja mahdollisesti myös rahaa. Suostu vain, jos oikeasti olet siihen valmis.

 2. Et kuuntele morsiamen toiveita
  Jos morsian sanoo haluavansa rauhalliset polttarit kylpylässä, älä päättele luulevasi, mitä morsian mielestäsi OIKEASTI haluaa, ja buukkaa kylpylän sijaan limusiinia ja strippareita. Sinulla saattaa olla erilainen maku, mutta kyseessä eivät ole sinun polttarisi.

 3. Paljastat liikaa hääpuheessasi
  On hyvä, jos puheesi on henkilökohtainen ja hauska, mutta tarkoitus ei ole nolata morsianta! Jätä siis noloimmat mokailut kertomatta.

 4. Älä puhu morsiamen selän takana tai suutu hänelle
  Kyllä, morsian voi olla ärsyttävä korppikotka ollessaan stressaantunut tulevista häistä, mutta sinun tehtäväsi on auttaa ja helpottaa hänen stressiään. Älä ota ärsyttävää morsianta liian vakavasti tai puhu hänestä selän takana muiden morsiusneitojen kanssa.

 5. Varaa aikaa erilaisille häitä edeltäville tapahtumille
  Sinulla tulee olemaan paljon tehtävää myös ennen häitä, kuten polttareiden järjestämistä, hää-aktiviteettien keksimistä ja mekkoshoppailua morsiamen kanssa. Varmista, että sinulla on niille aikaa tarpeeksi ja varaa aikaa niille kalenteristasi. Jos sinulla ei jostain syystä ole mahdollisuutta osallistua, kerro morsiamelle heti eikä hetken päästä.

 6. Ole rehellinen budjetistasi
  Haluaako morsian polttarinsa viiden tähden hotelliin ja litroittain aitoa samppanjaa? Jos sinun budjettisi ei anna tähän myöten, kerro se rehellisesti heti alkuun. Älä odota viime hetkeen asti, ennen kun lopulta kerrot totuuden.

 7. Älä oleta automaattisesti, että sinusta tulee morsiusneito
  Saatatte olla todella hyviä ystäviä, mutta morsian saattaa päättä, että haluaa vain perheenjäseniä morsiusneidokseen, tai ei morsiusneitoja lainkaan. Älä pura tässä tapauksessa pettymystäsi morsiameen.

 8. Unohdat tärkeimmän tehtäväsi
  Morsiusneitona oleminen on oikeastaan todella helppoa: ole hyvä ystävä morsiamelle sekä kuuntele ja tue häntä, kun hänellä on huolia.

 9. Tulet myöhässä häihin
  Sinä olet aika lailla viimeinen ihminen, joka saa tulla myöhässä häihin. Morsiamella on useimmiten jonkinlainen kriisi asuun, meikkiin tai kukkiin liittyen, ja sinun pitää olla paikalla hänen tukenaan.

 10. Sinulla on valkoinen mekko
  Tämä on melkeinpä moka numero 1! Muista seuraava sääntö: Vain. morsian. käyttää. valkoista! Yleensä saat kyllä vaikuttaa melko paljon omaan morsiusneidon mekkoosi, mutta näin paljon et todellakaan saa päättää omin lupinesi!

Jaa artikkeli ystävillesi, jotka ovat ryhtymässä morsiusneidoiksi!

Lähde: Brides