Soittolistalla on mukana 50 kappaletta naisartisteilta aina tuoreista hiteistä vanhempiin klassikkokappaleisiin.

Sunnuntaina 8. maaliskuuta vietettävän kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi suoratoistojätti Spotify juhlistaa naisääniä ja on nostanut valokeilaan kuunneilluimpia naisartisteja sekä naisten vetämiä podcasteja. Lisäksi Spotify on koostanut naistenpäivää varten soittolistan, jolla on yhteensä 50 kappaletta.

Kuunnelluimman artistin tittelin nappasi nimiinsä Billie Eilish – eikä hän ole vain kuunnelluin naisartisti. Spotifyn mukaan Eilishin kappaleita on kuunneltu ylipäänsä eniten tämän vuoden aikana, 1. tammikuuta ja 1. maaliskuuta välisenä aikana.

18-vuotiaan laulajan kappaleita on striimattu yhteensä 10,3 miljardia kertaa ja Spotifyn mukaan Eilishia kuuntelee yli 60 miljoonaa ihmistä kuukausittain. Eilishin jälkeen kuunnelluimmat naisartistit kansainvälisesti olivat Taylor Swift, Ariana Grande, Halsey ja Camila Cabello.

Eilish nauttii suosiota myös Suomessa, sillä Markkinointi & Mainonta (MarMai) kertoo, että Eilish oli Spotifyn kuunnelluin naisartisti Suomessakin. Muut viiden kärkeen Suomessa päässeet naisartistit olivat Ava Max, Halsey, Vesala sekä Camila Cabelo.

True crime kiinnostaa podcasteissa

Podcastien puolella oli Spotifyn mukaan selvää, että true crime kiinnostaa. Striimattujen tuntien määrän perusteella suosituin naisvetoinen podcast oli My Favorite Murder, koominen true crime -sarja, jota tekevät koomikot Karen Kilgariff ja Georgia Hardstark.

Toiseksi suosituin on Crime Junkie, myöskin rikosaiheinen podcast. MarMain mukaan kansainvälisellä listalla kuuden kärjestä viisi podcastia käsittelee rikoksia, ja ainoa ulkopuolinen on Call Her Daddy, jota on kuvailtu naisten ”pukuhuonekeskusteluksi” – teemat pyörivät usein seksin ja deittailun ympärillä.

Suomessakin rikosaiheiset podcastit kiinnostavat Spotifyn käyttäjiä. MarMain mukaan kuunnelluin podcast Suomessa on Jäljillä, jossa tutustutaan erilaisiin true crime -tapauksiin ympäri maailmaa Tilda Laaksosen johdolla.

Suomen muita kuunnelluimpia podcasteja ovat POKS, Tuplakääk, Kaverin puolesta kyselyn sekä Huorapuutarha, joka on myös rikosaiheinen podcast.

Alta voit tutustua tarkemmin Spotifyn kuunnelluimpien naisartistien ja naisten vetämien podcastien top 10 -listoihin. Niiden alta löydät Spotifyn julkaiseman International Woman’s Day Top 50 -soittolistan, jolla on mukana kappaleita naisartisteilta aina tuoreista hiteistä vanhempiin klassikkoihin, kun taas otsikon yläpuolelta voit katsoa Billie Eilishin bad guy -hitin musiikkivideon.

Lisäksi Spotify lanseeraa naistenpäivänä Women’s History Month -hubin, joka sisältää muun muassa naisten esittämiä kappaleita, soittolistoja ja podcasteja.

Kuunnelluimmat naisartistit Suomessa top 10:

 1. Billie Eilish
 2. Ava Max
 3. Halsey
 4. Vesala
 5. Camila Cabelo
 6. Jenni Vartiainen
 7. Evelina
 8. Ellinoora
 9. Dua Lipa
 10. Ariana Grande

Kuunnelluimmat naisartistit kansainvälisesti top 10:

 1. Billie Eilish
 2. Taylor Swift
 3. Ariana Grande
 4. Halsey
 5. Camila Cabelo
 6. Selena Gomez
 7. Dua Lipa
 8. Nicki Minaj
 9. KAROL G
 10. Tones and I

Kuunnelluimmat naisten vetämät podcastit Suomessa top 10:

 1. Jäljillä
 2. POKS
 3. Tuplakääk
 4. Kaverin puolesta kyselen
 5. Huorapuutarha
 6. Papupata
 7. Maanantaimysteeri
 8. Himocast
 9. Hei baby
 10. Crime Junkie

Kuunnelluimmat naisten vetämät podcastit kansainvälisesti top 10:

 1. My Favourite Murder (USA)
 2. Crime Junkie (USA)
 3. Call Her Daddy (USA)
 4. Mordlust (Saksa)
 5. Morbid: A True Crime Podcast (USA)
 6. And That’s Why We Drink (USA)
 7. Office Ladies (USA)
 8. Martha Debayle (Meksiko)
 9. Girls Gotta Eat (USA)
 10. Herrengedeck – Der Podcast (Saksa)

Naistenpäivän soittolista:

Lähde: Spotify, Markkinointi & Mainonta