Englannin kuningattarella on tarkka käsitys etiketistä ja moni julkisuuden henkilö onkin joutunut hänen mustalle listalleen.

Kuningatar Elisabetilla on vahvat mielipiteet, vaikkei hän niitä julkisuudessa saakaan ilmaista. Kuningattarella on kuitenkin ollut mahdollisuuksia ilmaista mielipiteitään vähemmän suoraan, ja onkin onnistuttu päättelemään, että seuraavat julkisuuden henkilöt eivät ole onnistuneet pääsemään kuningattaren suosioon – tai eivät ole pysyneet siinä.

Donald Trump

Kuningattarella on ollut hyvä suhde useiden jenkkipresidenttien kanssa, mutta Donald Trump ei lukeudu näihin presidentteihin. Trump jatkoi lapsellista kiukutteluaan vieraillessaan kuningattaren luona vuonna 2018 ja rikkoi etikettiä niin usein, että vaikutti siltä, ettei hän ollut vaivautunut edes lukemaan koko etikettiä. Kuningattaren tiedetään kommunikoivan mielipiteitään usein rintaneulojensa kautta, ja Trumpin vierailulla hän käytti presidentti Barack Obamalta saamaansa rintaneulaa. Tästä tehtiin uskottava päätelmä, että Trump ei sulkeutunut kuningattaren suosioon.

Mick Jagger

Kuningattaren tiedetään paheksuneen Mick Jaggeria, sillä tämän kerrotaan juhlineen rajusti kuningattaren skandaalinkäryisen sisaren, prinsessa Margaretin kanssa, ja huhutaan, että heillä saattoi myös olla suhde. Jagger oli myös hyvissä väleissä prinsessa Dianan kanssa, ja kuningatar paheksui perheensä yhteyksiä rokkariin. Jagger tiedetään myös nimittäneen kuningatarta ”päänoidaksi”, mikä tuskin liennytti kuningattaren valmiiksi viileitä tunteita.

Camilla Parker Bowles

Kuningattaren kerrotaan inhonneen Camilla Parker Bowlesia alusta asti, sillä hän ei ollut kuningattaren mielestä sopiva puoliso prinssi Charlesille, eikä hän ikinä ole toivottanut Camillaa perheeseen tervetulleeksi. Kuuleman mukaan kuningatar ei edes ollut kirkossa paikalla, kun Charles ja Camilla vihittiin, eikä kuningatar suostunut edes tapaamaan Camillaa ennen vuotta 2000.

Prinsessa Diana

Kuningatar ei myöskään hyväksynyt Charlesin ensimmäistä puolisoa, prinsessa Dianaa. Diana oli kuningattaren makuun liian avoin tunteissaan, ja kuningattaren mielestä lady Di vietti aivan liikaa aikaa lastensa kanssa, sillä perinteisesti kuninkaalliset lapset viettävät aikansa lähinnä lastenhoitajien kanssa. Dianan julkaisema, itsestään kertova elämäkerta suututti kuningattaren pahasti, ja kuningatar myös paheksui Dianan ja Charlesin suhteen aiheuttamaa draamaa ja julkista likapyykin pesua.

Meghan Markle

Kuuleman mukaan kuningattaren mielestä Meghan Marklessa on vialla yksinkertaisesti kaikki: hän on eronnut, tunnettu näyttelijä ja hyvin liberaali näkemyksissään. Ilmeisesti kuningatar myös paheksui Meghanin halua saada käyttää erästä tiettyä tiaraa häissään. Kuningatar joutui kieltäytymään pyynnöstä, sillä tiaraan liittyi poliittisia ongelmia. Se, että prinssi Harry etääntyi Meghanin vaikutuksesta muusta kuninkaallisesta perheestä, oli kuningattarelle iso järkytys. Viimeisin kriisi aiheutui siitä, että Meghan ja Harry nimesivät tyttärensä Lilibethiksi, joka on kuningattaren oma, erityinen lempinimi. Kaksikon välit ovatkin nykyisin todella hiertyneet.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Grunge