Pidä kamerasi visusti piilossa, kun vierailet näissä kohteissa!

Nykyisin monella meistä on tapana ottaa selfieitä itsestämme jatkuvasti, olimmepa ravintolassa syömässä, kuntosalilla treenaamassa, ystävien kanssa viettämässä aikaa tai patikoimassa upeissa maisemissa.

Hyvän selfien eteen voidaan nähdä todella paljon vaivaa, mutta vaikka selfien ottaminen on nykyisin arkipäivää, aina se ei ole mahdollista. On nimittäin olemassa muutamia paikkoja, joissa selfien, tai valokuvien ottaminen ylipäänsä, ei ole sallittua.

Näissä paikoissa kannattaa olla kaivamatta kameraa esiin.

 1. Mekka
  Pyhiinvaelluspaikoilla Mekassa ja Medinassa on tiukka kielto valokuvien näpsimiselle, jotta pyhiinvaellus sujuisi rauhallisissa tunnelmissa.
 2. New York
  New Yorkissa on toki lupa ottaa valokuvia, mutta yksi poikkeus löytyy. Et nimittäin saa ottaa valokuvia isoista kissapedoista, kuten leijonista, tiikereistä tai leopardeista. Isot kissat ovat siis kiellettyjen kohteiden listalla!
 3. Pamplona
  Pamplonan härkäjuoksussa on, ymmärrettävistä syistä, kiellettyä ottaa valokuvia. Itseasiassa koko kameran mukaan ottaminen on kiellettyä. Tämän säännön rikkomisesta voidaan sakottaa jopa 60 000 €!
 4. Westminster Abbey
  Tässä Lontoon tunnetuimmassa kirkossa on kiellettyä ottaa selfieitä, tai valokuvia ylipäänsä. Tarkoitus on säilyttää kirkon rauha ja intiimi tunnelma.
 5. Sikstuksen kappeli
  Tässä Vatikaanin suosituimmassa nähtävyydessä on ollut laitonta yrittää napsia kuva jo vuodesta 1980 alkaen.
 6. Mumbain merenranta
  Mumbain merenranta upeine palatseineen on huikea näky! Tämä olisi monen matkailijan mielestä täydellinen tausta upealle selfielle, mutta ikävä kyllä se on täysin kielletty, sillä selfieiden ottaminen on johtanut moneen tapaturmaiseen kuolemaan!
 7. Pentagon
  Ketään ei varmaankaan yllätä, että turvallisuussyistä Pentagonissa on valokuvaaminen kielletty.
 8. Van Gogh -museo
  Tässä museossa on poikkeuksellista kaikenlainen valokuvaaminen kielletty, jotta kuvien räpsijät eivät häiritsisi muita museovieraita.
 9. Taj Mahal
  Koska tämä palatsi on mausoleumi, pidetään valokuvan ottamista hyvin epäkunnioittavana. Onneksi valokuvien ottaminen on kuitenkin sallittua ulkona!
 10. Buckinghamin palatsi
  Älä turhaan kaiva kameraasi esiin täällä, sillä kuvaaminen on tiukasti kielletty muutamaa paikkaa lukuun ottamatta. Palatsin puistossa saat kuitenkin valokuvata, joten suuntaa kamerasi kanssa sinne!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Rowan Heuvel, Unsplash