Tuomari oli naisen puolella taistossa sairauspäivärahan puolesta.

Lemmikit ovat monille kuin perheenjäseniä, joista haluataan huolehtia, kun ne eivät voi hyvin. Italiassa yksi nainen on voittanut oikeustaistelun sairauspäivärahasta oltuaan pois töistä huolehtiakseen koirastaan, kertoo BBC.

Rooman Sapienza-yliopistossa akateemikkona työskentelevä nainen voitti tapauksensa Italian Anti-Vivisection Leaguen (LAV) asianajajien avulla. BBC:n mukaan kyseessä on ensimmäinen vastaava päätös italialaiselta oikeusistuimelta.

Tuomari puolsi naista siinä, että yliopiston pitäisi mieltää naisen poissaolo töistä ”vakavasta tai perheen henkilökohtaisesta syystä”. Nimettömänä pysyttelevä akateemikko oli pois töistä huolehtiakseen 12-vuotiaasta englanninsetteristään, joka oli käynyt leikkauksessa.

BBC:n mukaan naisen asianajajat ottivat esiin kohdan Italian laissa, jossa todetaan, että eläimen ”vakavalle kärsimykselle” hylkäävät voidaan vangita vuodeksi ja asettaa maksamaan sakkoja jopa 10 000 euroa.

”Tämä on merkittävä askel kohti sitä, että eläimet, joita ei pidetä taloudellisista tai niiden työkykyyn liittyvistä syistä, tunnistetaan perheenjäseninä”, Gianluca Felicetti, LAV:n johtaja kommentoi.

”Nyt samassa tilanteessa olevat voivat viitata tähän tärkeään ennakkotapaukseen”, hän lisäsi.

Lähde: BBC