Nainen ei tiennyt olevansa raskaana – synnytti harvinaiset kaksoset

Nainen meni lääkäriin pistävän kivun takia ja sai yllätyksekseen kuulla odottavansa kaksosia.

Kaksosraskaudet ovat harvinaisia, mutta vielä harvinaisempia ovat monoamnioottis-monokoriaaliset raskaudet, joissa kaksosilla on yhteinen istukka ja vesipussi. Iowalaisnaisen raskaus on kuitenkin täysin omaa laatuaan, sillä nainen ei edes tiennyt olevansa raskaana.

Newserin mukaan Shelby Magnani koki vatsakipuja, etenkin pistävää kipua vasemmalla puolellaan, ja meni lääkärin pakeille.

”He sanoivat, että saatan olla raskaana”, Magnani kertoi medialle ja sanoi lääkäreiden kertoneen hänen olevan kuudennella kuulla raskaana.

Lääkärit ohjasivat naisen päivystyspolille ultraääneen, missä selvisi, että nainen odottaa kaksosia ja raskaus on noin 34. viikolla.

Newserin mukaan monoamnioottis-monokoriaalinen raskaus on monimutkainen, sillä sen kuolleisuusaste on noin 50 prosenttia ja odotusajan yksi isoin huoli on se, että napanuorat menevät solmuun pienessä tilassa. Magnani kuitenkin välttyi murehtimiselta, koska ei tiennyt koko raskaudesta.

Newserin mukaan kaikki tapahtui nopeasti: kuukauden alussa Magnanin kihlattu ja lasten isä James Croskey kertoi Facebookissa järjestävänsä kuun lopussa suuret juhlat ja kolme päivää myöhemmin hän kyseli kyytiä sairaalaan, mitä seurasi valokuva-albumi vastasyntyneistä kaksostytöistä.

Newserin mukaan identtiset Ava ja Anna syntyivät keisarinleikkauksella. Kaksoset joutuivat olemaan vastasyntyneiden teho-osastolla muutamia viikkoja ennen kuin pääsivät kotiin.

Lähde: Newser