Jos jalkahoitoon ei ole syystä tai toisesta mahdollista päästä, voi sellaisen tehdä itse itselleen kotioloissa.

Itse tehty pedikyyri ei vie mahdottomasti aikaa ja se on helppo tehdä. Ja mikä parasta, samalla kun hemmottelet jalkojasi, voit rentoutua ja esimerkiksi kuunnella lempipodcastiasi, musiikkia tai katsella hauskaa sarjaa, joka tekee hetkestä vielä piristävämmän ja virkistävämmän.

PureWow kertoi sivuillaan parhastaa kotioloissa tehtävästä pedikyyristä, ja suomensimme sen ohjeet alle – näin teet pedikyyrin kotona:

1. vaihe: Poista vanha kynsilakka

Jos sinulla on tapana lakata varpaidesi kynnet, poista vanhan lakan rippeet. Pure Wow’n mukaan kannattaa valita asetoniton kynsilakanpoistoaine. Asetoni kyllä poistaisi lakan tehokkaasti, mutta se voi viedä mukanaan myös iholta ja kynsiltä niiden luonnollisia öljyjä. Jos huomaat kynsissä tahroja tai kellertävää sävyä (käytettyäsi tummempia lakkasävyjä), hiero kynsinauhaöljyä kynsien pintaan, jotta värjäymät haalistuvat.

2. vaihe: Kylvetä jalkojasi

Kun kynnet ovat puhtaat, on jalkojen vuoro päästä hellivään kylpyyn. Laita vatiin tai kylpyammeeseen lämpimän veden sekaan muutama tippa suihkusaippuaa. Lisää epsom-suoloja sekaan, sillä ne auttavat vähentämään turvotusta, neutralisoimaan hajuja, tappamaan bakteereja sekä pääsemään eroon kuolleesta ihosta. Myös eteerisiä öljyjä voi laittaa sekaan, kuten sitruunaa, teepuuta tai kamomillaa. Pure Wow’n mukaan jalkojen kannattaa antaa olla vedessä 15 minuuttia, jotta iho pehmenee ja sitten kuivata jalat pyyhkeellä.

3. vaihe: Poista kuollutta ihoa ja kovettumia

Käytä hohkakiveä, jonka avulla saat pois kuollutta ihoa ja kovettumia jaloistasi. Älä kuitenkaan hiero jalkojasi sillä liikaa, etteivät ne ärsyynny. Pure Wow kertoo, että hohkakiveä kannattaa käyttää kovettumien kohdalla niin, että ne alkavat tuntua sileältä. Voit myös kokeilla jalkojen kuorintaa hohkakiven käytön sijaan.

4. vaihe: Viilaa ja muotoile kynnet

Kun jalkasi ovat ihanan sileät, on kynsien vuoro saada huomiota. Leikkaa kynnet suoraksi, jotta ne eivät pääse kasvamaan sisään. Käytä mielellään eri kynsisaksia tai -leikkuria varpaiden kynsissä kuin sormiesi kynsissä, jotta sienet tai bakteerit eivät pääse siirtymään. Kun olet tyytyväinen kynsien pituuksiin, pyöristä kynsiviilalla teräviä kohtia pois. Viimeistele pinta kiillotusviilalla, jotta pinta on vielä sileämpi.

5. vaihe: Valmistele jalat

Voit aloittaa laittamalla kynsinauhaöljyä kynsien juureen. Kynsinauhat auttavat suojaamaan kynsiä bakteereilta, joten ne on hyvä pitää kosteutettuna. Levitä sitten lempivoidetta tai -jalkarasvaa kosteuttamaan jalkojasi. Hiero sitä muutaman minuutin ajan ihoon ja kiinnitä erityistä huomiota kynsinauhoihin ja kuiviin alueisiin. Viimeistele valmisteluvaihe varpaiden erottajalla, jotta kynsien lakkaaminen on helpompaa ja märät varpaankynnet pysyvät erossa toisistaan. Jos sinulla ei ole varpaiden erottajaa, voit kieputtaa talouspaperia ja pujottaa sen varpaiden väleihin.

6. vaihe: Laita aluslakkaa

Ota hyvä asento, jossa voit lakata varpaiden kynnet niin, että jalka ei pääse liikkumaan. Aloita lakkaus aluslakalla, joka vahvistaa kynsiä ja auttaa lakkaa pysymään pidempään. Tee ensimmäinen lakkasipaisu kynnen keskellä alhaalta ylöspäin ja käy sitten vasen ja oikea puoli läpi niin, että koko kynsi on aluslakan peitossa. Pure Wow’n mukaan aluslakan kannattaa antaa kuivua pari minuuttia ennen kuin laittaa päälle valitsemansa värikkään lakan.

7. vaihe: Lakkaa kynnet

Kun olet valinnut haluamasi sävyn, lakkaa sitä ohut kerros jokaiselle kynnelle. Odota noin kaksi minuuttia tai kunnes se on suuremmaksi osaksi kuivunut ja laita toinen kerros lakkaa. Käytä samaa tekniikkaa kuin käytit aluslakan laittamiseen, eli ensin keskellä, sitten vasen ja lopuksi oikea puoli kynnestä. Odota taas kaksi minuuttia ennen kuin viimeistelet kynsien lakkaamisen päällyslakalla, jotta kynsien kiilto ja hohde säilyy.

8. vaihe: Kuivaa kynnet

Kynsilakan kuivuminen voi viedä hyvän tovin. Jos et malta tai voi odottaa kaikessa rauhassa, että lakka kuivuu, voit nopeuttaa prosessia. Tässä auttaa Pure Wow’n mukaan se, että työnnät varpaasi kylmään veteen muutamaksi minuutiksi, jotta lakka kovettuu nopeammin. Muita tapoja saada lakka kuivumaan nopeammin on käyttää quick-dry-päällyslakkaa, hiustenkuivaajaa viileällä asetuksella tai vauvaöljyä. Jos olet valinnut geelilakan, hanki itsellesi ennen pedikyyriä UV-kynsiuuni tai -lamppu, jotta kuivumisaika on lyhyempi.

Voit ottaa ohjeet talteen ja hemmotella itseäsi ihanalla pedikyyrillä milloin tahansa!

Lähde: PureWow