Äitienpäivän aikaan monet kertovat ja osoittavat eri tavoin äideilleen, miten tärkeä hän on.

Vaikka lapset olisivat jo aikuisia ja oman elämän parissa, saattavat äidit silti miettiä, ovatko he onnistuneet ja tehneet asioita oikein. Tämän takia olisi hyvä muistaa osoittaa kiitollisuutta, arvostusta ja rakkautta äitejä kohtaan, mikä oman elämän keskellä se saattaa toisinaan helposti unohtua.

Toukokuun toisena sunnuntaina vietetään äitienpäivää ja sen lähestyessä on kuitenkin hyvä mahdollisuus korjata tilanne ja osoittaa enemmän rakkautta äidille erilaisin teoin ja elein. Popsugar koosti viiden naisen teot esimerkiksi ja inspiraatioksi kaikille muille.

Nämä alle listatut vinkit kannattaa painaa mieleen myös jatkoa ajatellen ja tehdä näitä asioita muulloinkin kuin äitienpäivän yhteydessä.

1. Tee jokin kotiaskare hänen puolestaan

”Tiedän, ettei se kuulosta paljolta, mutta äitini ei voi sietää sitä, kun emme tee yksinkertaisimpia askareita kotona, kuten laita astioita astianpesukoneeseen. Astianpesukoneen tyhjentäminen pesun jälkeen? Hän ei edes odota meidän menevän niin pitkälle, joten vasta tyhjensin sen ja äiti oli järkyttynyt. Se oli iso asia ja mielestäni ensimmäinen kerta, kun tein niin kotonani.” – Sarah W.

2. Opettele laittamaan äitisi tavalla jokin ruoka

”Lapsena saatoin aina luottaa siihen, että äiti teke meille pannukakkuja appelsiinimehun kera aamupalaksi viikonloppuisin. Tähänkin päivään asti hän käyttää sitä samaa ohjetta. Yhtenä päivänä pyysin, että hän näyttäisi sen minulle vaihe vaiheelta, jotta siskoni ja minä voimme ottaa pannukakkuvastuun ja antaa äidin rentoutua. Totta puhuen niistä ei koskaan tullut niin hyviä kuin äidin tekemistä, mutta me yritimme!” – Kelsey G.

3. Hanki hänelle jotain erityistä

”Äitini meni vasta kihloihin ja hänen sulhasensa osti hänelle upean kihlasormuksen ja siihen sopivat korvakorut. Jotta en jäisi jalkoihin, ostin äidille Swarovski-kaulakorun, jonka annan äitienpäivänä, jotta hän muistaa, että tulipa hänen elämäänsä minkälainen mies tahansa, minä olen aina hänen sydämessään ykkönen.” – Terry C.

4. Vie hänelle kukkia

”Äitini rakastaa tuoreiden kukkien pitämistä keittiössä. Kun menin kotiin viikonlopuksi ja huomasin, ettei siellä ollut yhtään, kävin paikallisessa kukkakaupassa ja pyysin heitä tekemään upean kukkakimpun, jossa oli äidin lempikukkia. Tämä pieni ele oli minun tapani kiittää häntä siitä, että hän on maailman paras äiti.” – Stephanie N.

5. Huolehdi hänestä

”Yh-vanhemman lapsena oleminen voi tuntua joistakin hyljeksivältä ja yksinäiseltä, mutta minulle äitini oli aina paras ystävä, kannustaja, äiti, isä ja uskottu. Kun sain muutama viikko sitten puhelun, että äitini oli murtanut kätensä töissä, olin jo sopivasti varannut yllätysmatkan äitini luo hänen syntymäpäiväänsä varten. Hemmottelin häntä, autoin häntä pukeutumaan ja riisuutumaan, siivosin asunnon, sidoin hänen kantohihnan ja varmistin, että hänellä oli aina mahdollisimman mukava olo ja vein hänet jopa tyylikkäälle illalliselle.” – Larissa G.

Lähde: Popsugar