Jos et pidä siivoamisesta, haluaisit varmaan, että joku siivoasi kotisi sinun puolestasi.

Tietyllä tavalla niin käy helpostikin, kun noudatat näitä alla olevia ohjeita. Niiden avulla kotisi puhdistuu yön aikana, kun sinä olet nukkumassa.

Nämä 6 keinoa puhdistavat kotisi ja tekstiilisi yön aikana, kun sinä nukut:

  1. Täytä muovipussi etikalla ja upota suihkusi suihkupää pussiin. Sido pussin ympärille nauha ja jätä pussi siihen yön ajaksi. Suihkupää puhdistuu yön aikana esimerkiksi kalkista.
  2. Kaada likaisen uunipellin päälle lämmintä vettä. Pyyhi vesi yön jälkeen pois, jolloin uunipelti tulee taas puhtaaksi, koska pinttyneet liat ovat irronneet siitä yön aikana.
  3. Jos sohvaan tulee likaa, sekoita ruokasoodasta ja vedestä tahna ja laita tahnaa lian päälle. Anna tahnan olla siinä yön ajan. Kun imuroit kuivuneen tahnan aamulla pois, on sinulla taas puhdas sohva.
  4. Puhdista vedenkeitin kuin itsekseen. Viipaloi sitruuna ja laita palat vedenkeittimeen veden kera. Lämmitä vedenkeitin ja laita se kiinni. Lämmin sitruunavesi irrottaa keittimestä yön aikana esimerkiksi kalkkijäämät.
  5. Likaiset kylpylelut puhdistuvat yön aikana, kun laitat ne yön ajaksi likoamaan veteen, jossa on etikkaa.
  6. Saat punaviinitahrat pois esimerkiksi vaatteista, kun ripottelet tahrojen päälle suolaa ja peität tahran vielä ruokasoodalla. Ruokasooda irrottaa tahran kankaasta ja suola imee tahran pois. Laita vaate aamulla pesukoneeseen ja se tulee sieltä ulos tahrattomana.

Nämä keinot tuntuvat toimivan puhdistuskeinona kuin itsekseen.

Lähde: Reader’s Digest