Simppelin tavan avulla annat itsestäsi kuvan parempana kuuntelijana.

Saatat ajatella olevasi kelpo keskustelija ja omaavasi hyvät kuuntelijan taidot. Jos kuitenkin innostuneena päätät toisten lauseet tai alat välittömästi tuoda omia, tarkkoja mielipiteitäsi esiin, voi sinulta puuttua se tärkein keskustelutaito: et kuuntele ajatuksella ja keskittyen kunnolla.

Pure Wow’n mukaan on kuitenkin olemassa tapa, joka tekee sinusta paremman kuuntelijan (tai ainakin antaa sinusta sellaisen vaikutelman) ja se on todella yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain pitää tauko ennen kuin vastaat – tai kuten edesmennyt psykologi Richard Carlson sitä kutsui, hengitä ennen kuin puhut.

Tohtori Kenneth Miller on antanut tästä tavasta esimerkin Psychology Todayssa julkaistulla kirjoituksellaan.

”Ennen kuin vastaat keskustelussa, vedä henkeä. Ei suurta, äänekästä ja selvää hengenvetoa, joka huutaa ’Minä kokeilen uutta tekniikkaa ollakseni parempi kuuntelija!’ Vain normaali, simppeli, tavallinen hengenveto”, Miller selitti.

Eli vedä henkeä sisään ja sitten hengitä ulos. Millerin mukaan tämä tekniikka voi tuntua alkuun kiusalliselta, varsinkin heistä, joista hiljaisuus ei tunnu mukavalta, ja jos tämä pätee sinuun, voit opetella ja omaksua tekniikkaa vain vetämällä henkeä sisään ennen kuin vastaat.

Pure Wow’n mukaan tämä tapa toimii ensinnäkin jo siitä syystä, että se estää sinua vahingossa keskeyttämästä puhujaa. Pieni tauko on luonnollinen vihje siitä, että hän voi jatkaa puhumistaan ja tavallaan antaa puhujan rentoutua, jolloin hänestä voi tuntua vielä paremmalta jakaa ajatuksiaan.

Toiseksi tämä tauko antaa sinulle mahdollisuuden miettiä uudelleen omaa vastaustasi ja kenties jopa toteat, ettei sinun tarvitse sana mitään. Tavallaan siis vanha sanonta ’Ajattele, mitä sanot’ pitää paikkansa.

Lähde: Pure Wow