Sinkkuelämää viettäessä voi tulla eteen hetki, kun hoksaa, ettei halua sitoutua uuteen suhteeseen, ei halua mitään vakavaa tai ei vain ole aikaa niin sanotulle oikealle parisuhteelle.

Tällaisessa tilanteessa casual dating, rento deittailu tai suhde, voi alkaa tuntua houkuttelevalta. Tämän deittailutyylin voi käsittää monella tapaa, mutta yleensä se tarkoittaa sitä, ettei suhteeseen kohdistu odotuksia sitoutumisesta, tunteet eivät ole pelissä ja se on hauskaa ja rentoa.

Jokainen määrittelee lopulta itse, mitä rento deittailu itselle merkitsee. Jos tällaisesta deittailusta ei ole aiempaa kokemusta, voi silloin olla hieman hukassa rennon deittailun suhteen – psykologi Paulette Sherman antoi Cosmopolitanille neuvoja, miten deittaillaan kasuaalisti, ja suomensimme ne alle.

1. Kommunikaatio on avainasemassa

Jos haluat tyypin tulevan luoksesi vain aamuyön pikkutunteina, voi olla parempi ajatus ohittaa deittisivustolta ’sitä oikeaa etsivä’ tyyppi. Sherman suosittelee olemaan suora ja rehellinen.

”Kerro omin sanoin, että haluat pitää vain hauskaa juuri nyt ja et etsi mitään, mihin sitoutua”, hän neuvoi.

On sinusta itsestä kiinni, haluatko avata aihetta enemmän ja perustella, miksi et kaipaa juuri nyt mitään vakavaa.

2. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni

Jos tapaat hänet yli kolme kertaa viikossa ja jätät hammasharjasi hänen luokse, on kasuaali deittailu jäänyt kauas taakse. Siksi on hyvä antaa itselle rutiini.

”Jotkut näkevät toisiaan joka perjantai tai viikonloppuisin”, Sherman sanoi.

Sherman selitti, etä jos vietätte useita päiviä yhdessä ja tapaatte toistenne vanhemmat, ollaan silloin suuntaamassa parisuhteen puolelle.

3. Tapaile muitakin

Tämä voi tuntua hieman pelottavaltakin ajatukselta, jos aiemmin on vain keskittynyt deittailemaan yhtä ihmistä. Useamman ihmisen deittailu voi kuitenkin Shermanin mukaan auttaa pitämään tilanteen rentona ja sitoutumista ei tapahdu. Tämä on hyvä tehdä myös selväksi ihmisille, joita tapailet kasuaalisti: et ole sitoutumassa ja muiden tapailu on hyväksyttävää kummaltakin osapuolelta.

4. Tunne oma arvosi

Cosmopolitanin mukaan on luonnollista, että mustasukkaisuutta voi ilmetä – etenkin jos näet kasuaalin deittikumppanisi kaupungilla jonkun toisen kanssa. Loppujen lopuksi tämä on kuitenkin ollut oma päätöksesi. Kasuaalissa deittailussa on paljon enemmän harmaata aluetta kuin tavallisessa parisuhteessa, joten kyseessä ei ole suora hyökkäys sinua kohtaan, jos näet jotain, joka saa sydämesi jättämään muutaman lyönnin väliin.

5. Pidä suhde pois somesta

Voi tuntua luontevalta jakaa asioita sosiaaliseen mediaan, mutta ennen kuin julkaiset kuvan treffi-illan annoksestasi, mieti hetken ajan, onko sinun todella tarve tägätä kasuaali deittisi julkaisuun. Ja vastaus on: ei missään nimessä.

”Kuvien julkaiseminen somessa voi johtaa muita ihmisiä harhaan”, Sherman huomautti.

Jos huomaat, että haluat kertoa deitti-illoistanne ja siitä, mitä kaikkea hauskaa satunnaisesti teette, voi olla tarpeen harkita, onko kasuaali deittailu sinulle todella sopivaa.

6. Huolehdi, että olette samalla sivulla seksin suhteen

Kasuaalissa suhteessakin on hyvä käydä tärkeät keskustelut. Jos aiot päätyä sänkyyn hänen kanssaan, on hyvä puhua sukupuolitautitestien ottamisesta. Sherman neuvoo kysymään itseltäsi, mitä seksi sinulle merkitsee.

”Olipa aikomus harrastaa irtosuhteita tai vain keskittyä toisiinne, ole suora ja rehellinen siitä”, psykologi opasti.

On eri asia suhtautua deittailuun kasuaalisti, mutta samaa huoletonta asennetta ei pidä antaa seksuaaliselle hyvinvoinnillesi. Muista myös suojautua seksin aikana – kondomi on ainoa tapa suojautua sekä sukupuolitaudeilta että ei-toivotuilta raskauksilta.

7. Pidä viestittely minimissä

Hauskojen meemien lähettely huomenet toivottaakseen on herttaista parisuhteessa, mutta kasuaalisti deittaillessa? Ei niinkään. Ole yhteydessä häneen, kun haluat tehdä suunnitelmia, mutta älä vuodata hänelle, miten ärsyttävä yksi työkaverisi on.

”Silloin siitä tavallaan tulee friends with benefits -tilanne”, Sherman selitti.

Pidä siis kasuaali deittailu kevyenä ja helppona.

8. Pysy loitolla työ- tai opiskelukavereista

Kasuaali deittailu toimii parhaiten, jos teet sitä ihmisen kanssa, kehen on helppo katkaista yhteydet. Jos ja kun suhde loppuu, tuskin haluat törmätä häneen yllättäen parhaan ystäväsi syntymäpäiväjuhlissa. Valitse deitiksi tyyppi, joka ei pyöri samoissa ympyröissä sinun kanssasi.

9. Arvioi tilannetta uudelleen silloin tällöin

Ehkä viidensien treffien jälkeen hoksaatkin, että vaikka kuinka aioit pitää tämän kasuaalina, voi tämä deittailemasi ihminen ollakin sinulle se kaikista sopivin kumppani. Cosmopolitanin mukaan näitä tunteita ei pidä padota sisään ja toivoa, että jokin muuttuu. Kommunikaatio on kaikki kaikessa tällaisessa tilanteessa. Sherman suositteleekin sillon tällöin varmistamaan, että olette molemmat vielä samalla sivulla ja kyse on vain satunnaisista vehtailuhetkistä, ilman tunteita.

10. Tee niin, mikä on sinulle parasta

Ehkä haluat tietää jokaisen yksityiskohdan hänen deittailuhistoriastaan, ehkä haluat pitää salamyhkäisempää linjaa. Jokaisella on oma tyylinsä. Jos liiallinen asioiden jakaminen tekee olosi epämukavaksi tai saa sinut tolaltasi, kerro siitä hänelle. Tai jos sinusta tuntuu, että aiot sukeltaa hänen Instagramiinsa ja selata sitä kuukausien ja kuukausien päähän, kerro hänelle, jotta hänkin on kartalla sinun toimintatavoistasi.

Lähde: Cosmopolitan