Avioeron ei tarvitse olla lainkana huono asia, sillä voit tehdä elämästäsi paljon aiempaa parempaa.

Avioliitto on suuri sitoumus ja se voi määrittää koko loppuelämäsi. Parhaassa tapauksessa avioliitto onkin onnellinen ja kestää koko loppuelämäsi ajan.

Ikävä kyllä kaikista avioliitoista ei tule onnellisia, ja jos suhde ei tuo sinulle iloa ja onnea, on tietysti paljon parempi ratkaisu erota, kuin sinnitellä huonossa suhteessa.

Moni kuitenkin pelkää tehdä eropäätöstä, sillä moni pelkää sitä, millainen elämästä eron jälkeen tulee. Monella saattaa esimerkiksi olla pelko yksinäisyydestä, ja moni yksinkertaisesti pelkää uutta ja tuntematonta.

Jos avioliitto ei enää tee sinua onnelliseksi, kannattaa kuitenkin olla rohkea, sillä sinulla on mahdollisuus tehdä elämästäsi paljon entistä parempaa ja onnellisempaa.

Näiden neuvojen avulla onnistut!

 1. Hanki ammattiapua
  Tekee hyvää puhua erosta ystäville ja läheisille, mutta joskus erosta ylipääseminen voi rasittaa ystävyyssuhteita liikaa. Kannattaakin hankki lisäksi keskusteluapua ammattiterapeutilta, sillä terapia voi auttaa sinua pääsemään yli kaikkein vaikeimmasta ajasta eron jälkeen, ja opettaa sinulle selviytymistekniikoita.

 2. Hemmottele itseäsi
  Nyt on juuri oikea muistaa laittaa sinut itsesi etusijalle. Tee päivittäin asioita, joista nautit! Tee itsellesi vaikkapa kasvonaamio, käy lempi vaatekaupassasi, mene kylpyyn, käy joogatunnilla, lue kirjaa tai käy vaikkapa hieronnassa!

 3. Opi uusia rutiineja
  Kun jokin iso mullistus tapahtuu elämässä, on tärkeää alkaa opetella uusia rutiineja, jotta uudesta elämästäsi tulee uusi normaali. Opettele uusia rutiineja vaikkapa, kun heräät aamulla, kun menet nukkumaan ja mitä teet viikonloppuisin. Anna uusille rutiineille kuitenkin aikaa, sillä on vaikea tehdä suuria muutoksia nopeasti.

 4. Löydä asioita, jotka tuovat sinulle iloa
  Et kenties pidä sanasta ”harrastus” tai ”intohimo”, mutta kokeile löytää ajanviettotapoja, jotka tuovat sinulle iloa, ja joiden parissa vietät mielelläsi aikaasi. Jos sinun on vaikeaa keksiä, mikä se jokin voisi olla, kokeile rohkeasti uusia asioita!

 5. Tee itsellesi lista
  Tee itsellesi lista kaikista asioista, jotka haluat kokea, tehdä ja saavuttaa. Haluatko oppia soittamaan pianoa, kouluttautua joogaopettajaksi, käydä Perussa tai oppia seisomaan käsilläsi? Tee kaikesta lista, jotta keskittyisit unelmiisi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: The List