Kaikesta ei tarvitse luopua, mutta nämä helpot keinot auttavat sinua säästämään rahaa.

Hintojen noustessa ja talouden muuttuessa epävarmemmaksi moni haluaa kiinnittää aiempaa enemmän huomiota rahankäyttöönsä. Moni on kenties huomannut tuhlailevansa vähän liikaa, ja säästöön saattaa jäädä liian vähän rahaa, jos ylipäänsä yhtään.

Nyt onkin siis hyvä hetki kiinnittää enemmän huomiota omaan rahankäyttöön, sillä säästäminen on ehdottomasti järkevää, ja se voi jopa olla myös hauskaa! Se on varmaa, että säästäminen luo turvaa ja siten myös hyvän olon tunnetta.

Seuraavat 10 neuvoa auttavat sinua säästämään enemmän ja helpommin.

  1. Kokkaa enemmän kotona, ja vähennä ulkona syömistä ja noutoruoan tilaamista. Vähennä myös kaupan valmiiden einesten ostamista, ja tee ruoka itse.

  2. Vähennä suoratoistopalvelujesi määrää. Tarvitsetko oikeasti samanaikaisesti sekä Netflixin, Amazon Primen, Cmoren, Viaplayn, HBO:n ja Disney+:n?

  3. Lopeta tupakointi, sillä se on paitsi epäterveellistä, myös todella kallista. Sama pätee nuuskaan.

  4. Ota työpaikallesi mukaan lounaseväät, jotka olet valmistanut kotona. Lounaan syöminen ravintolassa päivittäin tulee todella kalliiksi.

  5. Myös kahvi kannattaa keittää kotona tai työpaikalla. Jos himoitset aina erikoiskahvia, kannattaa hankkia erikoiskahvikone kotiin tai työpaikalle, sillä se maksaa itsensä nopeasti takaisin, jos vertaa siihen, että ostat joka päivä useamman kupillisen erikoiskahvia kahvilasta.

  6. Harrasta staycationeita. Tämä muodikas sana tarkoittaa, että älä varaa kalliita lentolippuja ja hotellia ulkomailta, vaan keksi lomalle tai viikonlopuksi hauskaa tekemistä lähialueelta. Löydät varmasti jotain uutta ja hienoa, mitä et ole ennen kokenut, kun näet hieman vaivaa ja etsit.

  7. Keskitä vaateostoksesi kirppareille ja second hand -liikkeisiin. Toki jos sinulla on kiire saada vaikkapa mustat farkut huomiseksi, koska vanhat repesivät, voi kirpparilta etsiminen kestää liian kauan. Mutta kiireettömät vaateostokset kannattaa hankkia käytettynä, paitsi ehkä alusvaatteet.

  8. Seuraa satokausikalenteria ja osta kaupasta aina satokauden mukaisia kasviksia ja hedelmiä, sillä ne tulevat paljon edullisemmaksi.

  9. Nyt on hyvä aika alkaa miettiä jo joululahjoja. Voisitko tänä vuonna tehdä ainakin osan lahjoista itse, ja valmistaa ihmisille vaikkapa itsetehdyn joulukranssin tai trendikästä kimchiä?

  10. Myy ylimääräistä tavaraa kirpparilla! Onko vaatekaapissasi vaatteita, joita et oikeastaan käytä, tai onko sinulla sukulaiselta saatu kamala astiasto kaappisi perällä? Vie kaikki ylimääräinen kirpparille, ja saat samalla rahaa ja lisää tilaa kotiisi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Regions