Työhaastattelusta myöhästyminen voi olla paha moka, ellei tiedä, miten hommasta selviää kunnialla!

Suurin osa meistä on varmasti joskus myöhästynyt työpaikkahaastattelusta. Se voi pahimmassa tapauksessa olla moka, joka maksaa sinulle työpaikan, sillä työnantajat harvoin katsovat hyvällä hakijaa, joka myöhästyy jo haastattelusta, sillä se antaa hakijasta useimmiten huonon ja epäluotettavan kuvan.

Vaikka mahdollisuutesi eivät myöhästymisen vuota menisikään, on myöhästyminen silti noloa, ja on todella noloa tulla haastatteluun myöhässä.

Jos teet sen mokan, että myöhästyt työpaikkahaastattelusta, voit korjata vahingon seuraavan 6 neuvon avulla.

  1. Älä panikoi tai luovuta! Älä jätä haastattelua väliin, vaikka olisitkin myöhässä.
  2. Varmista, että sinulla on haastattelijan puhelinnumero, kun lähdet kotoasi haastatteluun. Jos huomaat matkalla, että juutut vaikkapa ruuhkaan tai bussisi on myöhässä, soita haastattelijalle ja ilmoita, että saatat myöhästyä.
  3. Kun pääset paikalle, ota parin minuutin rauhallinen hetki itsellesi, jolloin ehdit hengittää syvään, rauhoittua ja varmistaa, ettei meikkisi ole levinnyt.
  4. Älä selittele myöhästymistäsi pitkillä tarinoilla, se vaan yleensä pahentaa tilannetta. Kerro lyhyesti miksi myöhästyit, äläkä palaa enää aiheeseen.
  5. Pyydä silti ehdottomasti anteeksi myöhästymistäsi.
  6. Sinulla ei ole juurikaan enää varaa muihin virheisiin, joten haastattelun pitää sujua todella hyvin! Panosta vastauksiisi ja käytökseesi, ja ole harvinaisen miellyttävä. Sinun pitää olla niin hyvä ja mukava haastateltava, että haastattelija ei enää edes muista myöhästymistäsi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk