Hiustenkuivaaminen ei vaadi kovin ihmeellisiä taitoja, mutta kyllä siinäkin voi tehdä virheitä.

Siinä voi tehdä yhden suuren virheen, josta kerrotaan The List -sivustolla. Se virhe ei tarkoita niitä virheitä, joita moni jo osaa välttää esimerkiksi sitä, että kuivaa väärässä suunnassa tai ei laita hiuksiin lämpösuojaa.

Virhe liittyy pyöreän harjan käyttämiseen. Monet nimittäin käyttävät sitä kuivauksessa liian aikaisessa vaiheessa. Jos sitä käyttää heti, kun aloittaa hiuksien kuivaamiseen, se voi venyttää hiuksia ja vaurioittaa niitä. Eikä siitä ole apua ainakaan siihen, että haluaa kihartaa tällä harjalla hiuksiaan.

Kun ottaa pyöreän harjan käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun hiukset ovat jo lähes kuivat, on se oikea hetki. Eli kun hiukset ovat vielä vähän kosteat, on aika ottaa kuivaamiseen mukaan tämä harja. Silloin myös kiharat syntyvät helpommin kuin että aloittaisi niiden tekemisen vielä ihan märkiin hiuksiin.

Harjakin voi olla väärä. Metallinen on huono vaihtoehto, varsinkin jos hiuksissa ei ole lämpösuojaa. Sellainen harja lämpenee kuivaajan lämmössä liian lämpimäksi, joka aiheuttaa hiuksiin vaurioita.

Sopiva materiaali pyöröharjan harjaksille on esimerkiksi nylon. Harjasten päiden on hyvä olla pieniä, jotta ne eivät jää helposti hiuksiin kiinni. Muista jakaa hiukset pieniin osiin, jolloin kuivaaminen ja kihartaminen pyöröharjan avulla on helpompaa.

Lähde: The List