Tämä voi olla todella suuri ongelma, jos parisuhteessa elävää kiinnostaakin joku toinen ihminen.

Jos tunnistat tästä itsesi, et ole ainoa. Independent -lehdessä kerrotaan tutkimuksesta, jonka mukaan 50 prosentilla parisuhteessa elävistä ihmisistä on ollut tunteita jotakin muuta kohtaan kuin kumppaniansa. Joka viides tunnusti olevansa rakastunut suhteensa ulkopuoliseen henkilöön. Sivustolla kerrotaan myös kuinka tällaisiin tilanteisiin kannattaa suhtautua.

Mieti miltä sinusta tuntuisi nykyisen suhteen jatkaminen

Jos mietit jotain toista, tarjoaisiko hän jotain, joka puuttuu sinun nykyisestä suhteestasi? Jos jotain puuttuu, siitä kannattaa keskustella puolisosi kanssa. Tässä vaiheessa ei kannata mainita siitä, että joku toinen tarjoaisi juuri sellaista. Ehkä puolisosi kanssa keskustelu auttaa ja asia korjaantuu sillä.

Älä mene paniikkiin

Ei kannata panikoida, jos ajattelet yhtäkkiä jotain toista ihmistä. Sellainen voi herättää hämmennystä, pelkoa ja huolta. Ennen kuin teet mitään dramaattista, kannattaa huomioida, että on ihan normaalia tuntea muiden ihmisten vetovoimaa, vaikka olisitkin toisen kanssa onnellisessa suhteessa jo valmiiksi. Pieni fantasia ei ole pahitteeksi, kunhan et ylitä sopivaa rajaa, jos haluat nykyisen suhteesi vielä jatkuvan.

Tunnista sopivat rajat

Voit haaveilla toisesta ihmisestä, mutta sinun pitää tietää missä menee raja. Parisuhteessa oleminen on myös sitä, että pitää osata hallita muiden vetovoimaa ja luoda sellaiset rajat, jotka eivät pilaa parisuhdettasi.

Toimi varoen

Jos päätät, että annat vetovoiman viedä sinut mukanaan, ole varovainen. Jos aloitat ihan pienellä flirttailulla, voi se lopulta johtaa jo sellaiseen flirttailuun, joka on sopimatonta. Silloin kannattaa lopettaa heti ennen kuin se menee liian pitkälle.

Eikö tämä ole ensimmäinen kerta

Onko sinulla ollut tällaisia tilanteita ennenkin? Silloin kannattaisi miettiä sille tarkempaa syytä. Ehkä sinulla on vaikeuksia kokea läheisyyttä. Syitä kannattaa miettiä.

Ole rehellinen

Se, että joku vetää sinua puoleensa, on aivan eri asia, kuin että et pistä sellaiselle vastaan. Ennen kuin teet mitään, puhu siitä kumppanisi kanssa. Kumppanin takana ei kannata tehdä mitään, vaan lopettaa suhde ennen kuin teet mitään.

Lähde: Independent