Persoonallisuutta voi määritellä sen perusteella, mitä kotityötä et voi sietää.

Jokaisella on omat inhokkinsa kotitöiden joukosta – ne tehtävät, joita ei niin mielellään tee ja jotka vaativat paljon itsekuria, jotta ne saa hoidettua kunnialla loppuun. Siinä missä toinen inhoaa tiskaamista, voi toiselle kamalinta olla imurointi tai vaatekaapin järjestely.

Alle on listattu erilaisia kotitöitä sekä mitä ne kertovat sinusta, jos kyseinen kotityö on inhokkisi.

Et pidä tiskaamisesta

Olet luova. Sinun kokkauksesi johtavat runsaaseen määrään kehuja ja likaisia kattiloita, pannuja ja lautasia. Siinä missä vietät mielellään aikaa tunteja kokeillen uusia reseptejä, tympii ajatus tiskaamisesta edes lyhyen tovin ajan suuresti. Vaikka sinulla olisi astianpesukone, et koskaan ole oikein sillä tuulella, että sinua huvittaisi koskea tiskivuoreen.

Et pidä pölyjen pyyhkimisestä

Olet realisti. Pölyt voittavat aina, niistä ei vain pääse koskaan täysin eroon – miksi siis koettaa tehdä asialle jotain, on ajattelutapasi. Mieluummin vietät päiväsi järjestellen ja heittäen pois tavaroita, jotka voivat pölyyntyä tai kerätä pölyä, vaikka se ei sinusta olisikaan hyvä tapa kuluttaa aikaa.

Et pidä imuroimisesta

Olet taiteilija. Imuroinnista pitävät henkilöt pitävät luultavasti imurin vetelemisestä edestakaisin sekä niistä siisteistä raidoista, joita imurilla vetää lattiaan, kunnes koko lattia on puhdas. Sinua tämä ei kuitenkaan huvita, vaan paljon mieluummin käytät aikaasi maalaten, tanssien tai laulaen – olit sitten hyvä siinä tai et.

Et pidä haravoimisesta

Olet individualisti. Seuraat ikkunasta, kuinka syksyin naapurit viikonlopun aikana haravoivat pihojaan. Mielestäsi naapurit heittävät hukkaan täysin hyvän viikonlopun puuhillaan. Sinusta haravointi on turhaa ja lehdetön nurmi on yliarvostettua. Otat vastaan muiden katseet lehtiä täynnä olevasta pihastasi ylpeästi nyökäten ja jatkat iloisena päivääsi.

Et pidä pyykkäämisestä

Olet käytännöllinen. Vaikka voit laittaa vaatteet pesukoneeseen, ei sinua yhtään huvittaisi laittaa niitä myöhemmin kuivumaan. Pohdit, miksi sinun pitäisi myös vaivautua viikkaamaan vaatteet, koska ne pitää kuitenkin silittää vielä myöhemmin – jos se tapoihisi kuuluu.

Et pidä kissan hiekkalaatikon siivoamisesta

Olet todella stressaantunut. Tuskin kukaan hirveästi pitää kissan kakkojen ja pissojen siivoamisesta. Jos kuitenkin tunnut jatkuvasti vitkastelevan laatikon siistimisessä, olet matkalla kohti hajuista kotia. Kissan hiekkalaatikosta tulevan hajun sietäminen kertoo siitä, että olet todella stressaantunut. Kenties on aika tutkailla omia aikatauluja uudelleen ja pitää hieman lomaa – kunhan ensin puhdistat kissan hiekkalaatikon.

Et pidä kylpyammeen pesemisestä

Olet spontaani. Pitkälle ajalle tehdyt suunnitelmat saavat sinut pyörittelemään silmiäsi. Et ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät selviä ilman kalentereitaan, koska itse pärjäät hyvin ilman jatkuvia aikatauluja. Kylpyammeesi on ehkä aika ällöttävässä kunnossa, mutta sinulla on parempaakin tekemistä kuin kuurata sitä puhtaaksi pesuaineen katkuissa.

Et pidä vaatekaapin järjestelystä

Olet optimistinen. Aina vuodenaikojen vaihtuessa sinulle tulee olo, että pitäisi vaihtaa vaatekaapin sisältö keliin sopivammaksi. Sitten menetkin tekemään jotain aivan muuta. Vaatekaapissasi on eri työpaikkoihin sopivia vaatteita sekaisin opiskeluaikaisten vaatteiden kera ja ties mitä muuta. Tiedät kuitenkin, että edessä on vielä hetkiä, kun kaikki ne aarteet vaatekaappisi kätköistä ovat vielä tarpeen.

Et pidä jääkaapin siivoamisesta

Olet perfektionisti. Siinä ei ole mitään ristiriitaista, että perfektionisti voisi olla myös hieman epäsiisti. Tämä on oikeastaan melko yleistä, koska perfektionistit eivät yleensä tee jotain, elleivät ole täysin varmoja siitä, että voivat tehdä sen hyvin. Sottainen, tavaraa pursuava jääkaappi voi olla osoitus sinulle siitä, että sinun pitäisi olla hieman höllempi itseäsi kohtaan.

Lähde: Good Housekeeping