Nainen kertoi reaktiostaan Twitterissä, missä muut naiset paljastivat omia, vastaavia kokemuksiaan.

Julkisissa liikennevälineissä on hyvien tapojen mukaista päästää muun muassa raskaana olevat naiset sekä iäkkäät istumaan. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, kuten kahdeksannella kuulla raskaana oleva Brydie Lee-Kennedy sai kokea.

Lontoossa asuva australialainen televisiokirjoittaja huomasi olevansa hieman ikävässä tilanteessa, kun bussissa matkustanut mies ei suostunut siirtämään laukkuaan bussin ainoalta vapaalta paikalta, jotta Lee-Kennedy olisi päässyt istumaan. Nainen ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan reagoi mahtavalla tavalla: istui miehen käden ja laukun päälle.

“No viimein se tapahtui kahdeksannen raskauskuukauteni aikana, istuin juuri miehen käden ja laukun päälle, kun hän ei siirtänyt niitä pois bussin viimeiseltä vapaalta paikalta. Nyt jaamme melko hiljaista matkaa”, Lee-Kennedy tviittasi.

“Minkälaistahan on asua paikassa, jossa on vähemmän Nälkäpeli-henkeä julkisissa liikennevälineissä”, hän tokaisi toisessa tviitissä.

Lee-Kennedyn tviitti on sittemmin saanut suuren suosion Twitterissä ja monet muut naiset ovat tehneet vastaavia paljastuksia kokemuksistaan julkisisessa liikenteessä raskaana ollessaan.

“Haha kun olin raskaana, kysyin leveästi istuvalta mieheltä, voisinko jakaa istumapaikan hänen kanssaan ja hän osoitti leveitä jalkojaan ja sanoi ‘En.’ Ihan kuin ‘Sori, kivekseni kaipaavat tätä tilaa.'”

“Olin kerran metrossa parhaan kaverini kanssa, kun todella raskaana oleva nainen tuli kyytiin. Kukaan ei noussut. Ei edes lähimpänä ollut nunna (joka selvästi teeskenteli, ettei huomannut naista), kaverini, joka istui nunnan vieressä, nousi ylös sen sijaan.”

“Kun olin noin neljännellä kuulla raskaana, kysyin mieheltä voisinko saada hänen paikkansa junansa ja oloni oli todella huono, koska olin raskaana. Hän sanoi ‘No, haluat tasa-arvoa, voit seistä.’ Oksensin hänen päälleen. Ja hänen sanomalehdelleen. Ja hänen läppärilaukulleen. Järkyttynyt ilme hänen kasvoillaan oli ilahduttava.”

“Kun olin 7. kuulla raskaana, tyyppi kirjaimellisesti työnsi minut syrjään päästäkseen viimeiselle paikalle. Seuraavat neljä pysäkkiä keksin erilaisia tapoja sanoa häntä v*ttupääksi päin naama. Hän kysyi, aionko puhua lapselleni tuolla tavalla. Sanoin ‘En, koska hän ei tule olemaan tuollainen v*ttupää.'”

“Monta vuotta sitten nousin bussiin vauva selkärepussa ja kuuden raskaan ostoskassin kanssa. Ei paikkoja, joten seisoin. Bussi ajoi noin 50 metriä ja pysähtyi, kuski nousi ylös ja huusi ‘eikö kukaan tarjoa paikkaansa tälle naiselle ja vauvalle?’ Iäkäs nainen nousi. Kaikki miehet pysyivät istumassa.”

“Istuin täynnä olevassa ratikassa, neljännellä kuulla. Todella raskaana oleva nainen nousi kyytiin. Kukaan ei tarjonnut paikkaansa. Minun pysäkkini oli seuraavaksi. Noustessani huomasin miesten silmäilevän paikkaani ja raskaana oleva nainen näytti kohtaloonsa tyytyneeltä. Sanoin isolla äänellä: tämä paikka on sinulle. Mulkaisuja miehiltä, kiitollinen hymy siltä naiselta.”

“Kun olin kahdeksannella kuulla (15 vuotta sitten), mies täydessä metrossa kysyi minulta, voisinko siirtyä, että hän voisi istua ystävänsä viereen. Epäilen, että tuijotukseni aiheuttaa edelleen hänelle painajaisia… ja valitut sanani soivat hänen korvissaan!”

Lähde: indy100