Kokeile tätä tapaa, jotta ärsyttävän kutinan sijaan voit vain nauttia neuleen käytöstä.

Yksi syksyn ja talven ihanista puolista on se, kun saa laittaa ylleen erilaisia neuleita. Usein neulevalikoiman seassa on kuitenkin se ärsyttävä neule, joka aiheuttaa kutinaa ja sen takia se jää vähälle käytölle.

Onneksi kutinalle voi koettaa laittaa pisteen. Lue alta ohjeet, miten voit pelastaa neuleesi ja jättää kutiavat hetket sen kanssa menneisyyteen.

1. Sekoita kylmään veteen muutama ruokalusikallinen väkiviinaetikkaa. Käännä neule nurin ja upota se veteen hetkeksi. Varmista, että neule on kastunut kunnolla ja kuivata sitä hieman.

2. Kun neule on vielä märkä, hiero siihen hyvää hiustenhoitoainetta – halvat hoitoaineet voivat jättää vahamaisia kertymiä neuleeseen. Koeta välttäy neuleen venyttämiseltä hieroessasi hoitoainetta siihen.

3. Anna hoitoaineen imeyty 30 minuuttia ja sitten pese se pois kylmällä vedellä. Painele neuletta keveysti, jotta saat vedet siitä pois, mutta varo, ettei neule menetä muotoaan.

4. Laita neule pyyhkeen päälle tasolle kuivumaan. Kun neule on kokonaan kuiva, viikkaa se sievästi ja laita se isoon ziplock-pussiin.

5. Laita neule pussissa pakastimeen ja anna olla siellä yön yli. Aamun tultua neule ei enää jatkossa kutita. Hoitonaine ja etikka saavat neuleen kuidut pehmeämmäksi ja pakastimeen laittaminen estää lyhyitä kuituja alkamasta törröttää.

Lähde: Who What Wear