Useimmat naiset pitävät suutelemisesta, mutta monikaan ei tule ajatelleeksi sitä, kuinka moni asia muuttuu, kun suutelee jotain toista.

Ehkä kaikkea ei halua tai tarvitse tietää, mutta kaikille uteliaille tässä alla nyt tiedoksi yhdeksän asiaa, jotka suudelma saa meissä aikaiseksi. Se on aika varmaa, että pussaamisen aikana onnellisuushormonien määrä alkaa kasvaa, mutta katso mitä muuta tapahtuu.

1. Auttaa määrittelemään suutelijoiden yhteensopivuuden

Heti kun suutelet jotain, tiedät että tuntuuko se miltään vai tuntuuko se todella hyvältä. Sen perusteella tiedät, että sovitteko kuinka hyvin yhteen.

2. Parantaa mielialaa

Kuten tuossa alussa jo vähän mainittiin, niin suuteleminen lisää onnellisuushormonien määrää, joten se parantaa mielialaa. Kun huulet koskettavat toisia, aivot reagoivat tähän signaaliin, jolloin alkaa oksitosiinin, dopamiinin ja serotoniinin kova tuotanto. Nämä tunnetaan onnellisuuteen liittyvinä hormoneina, jotka todellakin parantavat mielialaa.

3. Taistelu infektioita vastaan paranee

Suuteleminen parantaa immuunijärjestelmän toimintaa. Syljen vaihtaminen toisen kanssa vähentää suussa olevien haitallisten bakteerien määrää hampaiden päältä. Tämä pitää siten hampaat paremmassa kunnossa.

4. Lisää läheisyyttä ja sitoutumista

Kun suutelee itseä kiinnostavaa ihmistä, se lisää läheisyyden tunnetta ja sitä kuinka sitoutunut on tähän ihmiseen.

5. Vähentää stressiä

Kun on stressaantunut, lisääntyy kehossa olevan kortisolin määrä. Jos sen määrää haluaa vähentää, kannattaa kokeilla suutelemista.

6. Nostaa itsetuntoa

Suukko saa tuntemaan itsensä enemmän halutuksi, joten se kohottaa samalla myös itsetuntoa.

7. Saa näyttämään nuoremmalta

Suutelemisen aikana monet kasvoissa olevat lihakset saavat harjoitusta, jolloin kasvot eivät ala niin helposti roikkumaan. Joten siksi suuteleminen myös saa näyttämään nuoremmalta.

8. Herättää seksihalut

Jos haluaa herättää seksihaluja, suuteleminen on siihen oiva keino.

9. Parantaa suhdetta

Suuteleminen parantaa suhteen laatua, joka varmasti on jokaiselle ihan selvä asia. Se on hyvä keino aloittaa kumppanin kanssa keskustelu, kun ei tiedä mistä aloittaa. Ensin voidaan pussailla, jonka jälkeen on helpompi aloittaa keskustelu.

Lähde: Yourtango