Keltainen on kevään hittiväri silmämeikissä – lue vinkit keltaisen luomivärin käyttöön

Keltainen sävy, jota kutsutaan Gen Z yellow -nimellä, on syrjäyttämässä pitkään pintansa pitäneen hempeän vaaleanpunaisen (millennial pink).

Keltainen väri nauttii tällä hetkellä suurta suosiota niin muodin kuin kauneuden saralla ja se onkin kevään hittiväri silmämeikissä luomivärin muodossa. The Independentin mukaan monet naiset ovat välttäneet keltaisen käyttöä, mutta nyt sitä on alkanut näkyä kaikkialla ja kaikilla, Kim Kardashianin ja Margot Robbien kaltaisista tähdistä alkaen.

Keltaisen luomivärin käyttö niin, että se näyttää hyvältä, voi kuitenkin olla vaikeaa. The Independentin mukaan salaisuus sen kanssa onnistumiseen on siinä, että valitsee oikean keltaisen sävyn oman ihon mukaan: vaaleamman ihon omaavilla hillitymmät keltaisen sävyt näyttävät paremmalta, kun taas tummemmalle iholle sopii kirkkaamat sävyt.

View this post on Instagram

✨ Pictorial of my previous look ✨ 💛 Products used: @sugarpill pressed eyeshadows in Diamond Eyes, Buttercupcake, Castle On The Hill, @catrice.cosmetics Inside Eye Khol Kajal in 010 Black Is The New Black, @essence_cosmetics I Love Extreme Volume Mascara Waterproof 💛 STEP 1: First of all to prime my eyelids I apply some concealer and set it with some powder. ✨ STEP 2: With a big blending brush (@zoevacosmetics 228) I apply the #sugarpill eyeshadow in 'Buttercupcake' in my crease and on the outer part of my eyelid. ✨ STEP 3: On a smaller more precise blending brush (@sigmabeauty E25) I place the #sugarpill eyeshadow in 'Castle On The Hill' on the outer corner and blend it onto my eyelid and in my crease. To really blend this shade with the yellow (#sugarpill 'Buttercupcake') I take my previous blending brush (#zoevacosmetics 228 that still has excess yellow eyeshadow on it) and softly blend the shades together. ✨ (Next steps are in the comments) 💛 #yelloweyeshadow #springmakeup #summermakeup #halfcutcrease #cutcrease #yellowmakeup #undiscovered_muas #bbdaretoshare #crueltyfreemakeup #crueltyfreebeauty #catrice #catricecosmetics #whatspoppinessence #eyemazingessence

A post shared by Anniquina (@anniquina) on

Refinery29:n mukaan jos sinua epäilyttää sopivan sävyn valinta, suosi silloin keltaisen luomivärin sijaan kultaista. Meikkitaiteilija Emily Cheng kertoi Refinery29:lle, että vaikka se ei ole sävyistä uskaliain ja rohkein, voi sen avulla kokeilla tätä keltaista trendiä ilman, että se on yliampuvaa.

Yksi tapa lähteä kokeilemaan keltaista luomiväriä, on kerrostaa sävyjä ja tekstuureja ja tehdä meikistä ombremainen.

Meikkitaiteilija Pati Dubroff loihti yllä olevassa kuvassa näkyvän silmämeikin Margot Robbielle niin, että hän ensin siveli mattaista, voidemaista väriä luomelle ja laittoi päälle puuterimaista luomiväriä, jotta keltainen todella pääsi hyppäämään esiin ja silmämeikistä tuli kestävä. Ombremaisuuden Dubroff sai aikaan niin, että hän käytti lämpimämpiä karamellisävyjä, joita hän levitti kulmaluulle asti.

Helpompi ja hienovaraisempi tapa toteuttaa keltaista trendiä syntyy niin, että jättää luomivärin kokonaan pois, kuten Cheng teki Yara Shahidin erääseen ensi-iltameikkiin. Luomivärin sijaan Cheng käytti nestemäistä rajauskynää ja teki Shahidille keltaisen kissansilmärajauksen, jota hän korosti laittamalla aivan ripsien tyveen (lash line) mustaa.

Kun tekee silmämeikin keltaisella, kannattaa Dubroffin mukaan jättää muu meikki kasteenraikkaaksi ja lähes paljaaksi. Pääosassa saa olla silmämeikki, joten pohja saa olla minimaalinen ja poskipunaakin hienovaraisesti, kun taas bronzerin voi jättää pois kokonaan.

Alta voit vielä katsoa lisää inspiraatiota siihen, miten tätä keltaista meikkitrendiä voi toteuttaa, sillä vaihtoehtoja on yllä olevien vinkkien lisäksi monia aina pienistä keltaisista yksityiskohdista kokonaan keltaiseen silmämeikkiin.

http://instagram.com/p/BhNAzGvnBT7/

http://instagram.com/p/Bf1xqgjB_HV/

http://instagram.com/p/BgFMftUnOLK/

http://instagram.com/p/BgDFj3lHklE/

Esimerkkejä keltaisesta silmämeikistä julkkisnaisten silmillä näet täällä.

Lähde: The Independent, Refinery29