Juotko liikaa? Nämä 5 merkkiä kertovat, pitääkö sinun luopua alkoholista – ainakin hetkeksi

Tuntuuko sinusta, että alkoholinkäyttösi on karannut käsistä?

Juhlissa on kiva skoolata skumpalla ja pihvin kanssa on ihana nauttia lasi punaviiniä. Jos alkoholin käytöstä on kuitenkin tullut päivittäinen tapa, on syytä pohtia, pitäisikö sen kulutusta vähentää tai lopettaa kokonaan. Lue, sopivatko listan seuraavat kohdat sinuun.

 1. Sinulle on huomautettu asiasta
  Suurin osa alkoholismista kärsivistä ihmisistä ei tiedosta ongelmaa itse. On vaikeaa ottaa toisen ihmisen alkoholinkäyttö puheeksi, eli jos joku on ilmaissut huolensa juomisesi suhteen, tilanne on todennäköisesti jo melko vakava. Ota ihmisten huoli tosissasi ja arvosta sitä, että he välittävät tarpeeksi puuttuakseen asiaan. Lopettaminen on helpompaa, kun sinulla on olemassa tukiverkosto.

 2. Juot joka päivä
  Oletko tottunut siihen, että juot joka päivä alkoholia, ja olisi hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta olla kokonainen päivä ilman? Kokeile, pystytkö olemana kokonaisen viikon juomatta. Tunnustele, millainen olo sinulla on ilman alkoholia, ja koita pitää koko ajan pidempiä taukoja juomatta.

 3. Sinulle tulee vieroitusoireita ilman alkoholia
  Jos olet tottunut juomaan alkoholia päivittäin, kehosi alkaa luultavasti kärsiä vieroitusoireista, kun sen ei saakaan päivittäistä annosta. Vieroitusoireisiin kuuluvat muun muassa tärinä, huimaus, päänkipu ja huonotuulisuus. Jos et ole varma, pitäisikö sinun lopettaa alkoholinkäyttö, kokeile olla kolmen päivän ajan juomatta. Jos sinulla ilmenee oireita, olisi alkoholi syytä jättää pois elämästäsi – ainakin joksikin aikaa.

 4. Valehtelu
  Kaikki kertovat silloin tällöin valkoisen valheen, mutta jos huomaat valehtelevasi usein alkoholin käyttöösi liittyen, sinulla on todennäköisesti ongelma. Jos et pysty kertomaan totuutta siitä, kuinka usein ja paljon juot, kyse on todennäköisesti alkoholismista.

 5. Tekosyiden keksiminen
  On mukavaa juhlistaa tärkeitä tapahtumia, ja niitä on erittäin hyväksyttävää juhlistaa vaikkapa kuohuvalla. On kuitenkin eri asia, jos etsimällä etsit erilaisia syitä juomiselle. Kaikki kissanristiäiset eivät tarvitse alkoholia seurakseen, ja on huolestuttavaa, jos suurin syysi juhlimiselle on se, että saat taas avata korkin. Koita nauttia juhlista vaihteeksi ilman alkoholia, tai kokeile juoda vain yksi lasi skumppaa. Saatat yllättyä ja huomata, että juhlat sujuvat hyvin ilman alkoholiakin.

Samaistuitko yhteen tai useampaan kohtaan? Silloin taitaa olla syytä miettiä, kannattaisiko laittaa korkki hetkeksi – tai pysyvästi – kiinni.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, joita aihe voisi kiinnostaa.

Lähde: Celebs Pulse


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.