Yritämme usein muuttaa ihmisiä jotka ovat meille tärkeitä, sillä uskomme heidän pystyvän parempaan.

Teemme virheen olettaessamme, että jokainen haluaa olla parempi versio itsestään. Jotkut ihmiset eivät vain muutu, varsinkin jos he eivät halua. Eikä sinun tehtäväsi ole auttaa heitä muuttumaan.

Oli kyseessä sitten ystävä, puoliso tai sukulainen – on olemassa 4 tyypillisintä ihmistyyppiä jota ei voi muuttaa.

1. Uhriutuvat ihmiset

Yleensä tämä ihmistyyppi syyttää aina kaikkia muita paitsi itseään. Varsinkin kun asiat menevät pieleen. Koska heillä ei ole emotionaalista kypsyyttä omaksua virheensä ja pitää itsensä vastuullisena, he eivät ymmärrä, kuinka omat valintansa ja toimintansa ovat johtaneet heidät nykyiseen tilanteeseen. Rriippumatta siitä kuinka kovasti yrität he eivät koskaan muutu, koska heidän silmissään mikään ei ole koskaan heidän syynsä.

2. Itsekeskeiset ihmiset

Narsistiset, itsekeskeiset ja tekopyhät ihmiset ajattelevat olevansa täydellisiä ja joilla ei ole mitään muutettavaa tai parannettavaa itsessään. Useimmat jopa ajattelevat, että kaikilla muilla on parannettavaa, ei heillä. He eivät ole halukkaita muuttumaan, koska sisimmässään he pelkäävät kohdata omat epävarmuutensa ja nähdä itsensä vähäisemmäksi kuin täydelliseksi.

3. Petolliset ihmiset

Usein viehättäviin ja suostutteleviin – varsinkin kun he tarvitsevat jotain sinulta – petollisiin ihmisiin ei voida luottaa, koska he toimivat tietyllä tavalla julkisesti ja toisella yksityisesti. He saattavat olla kaksinaamaisia ja manipuloiva, sekä saada sinut tekemään asioita puolestaan jopa ymmärtämättäsi. Tälläinen ihminen voi antaa olettaa, että autat häntä muuttumaan, vaikka todellisuudessa sekin on osa manipulaatiota.

4. Epäkunnioittavat ihmiset

Jotkut ihmiset ovat aivan liian epäkunnioittavia sinua kohtaan, jotta voisit auttaa. He suuttuvat nopeasti pienimmistäkin asioista. Ne aloittavat taistelut kanssasi tyhjästä, puolustavat toisia ylitsesi ja puhuvat selkäsi takana. He eivät halua muuttua ja tulla paremmiksi, koska he eivät välitä sinusta tarpeeksi yrittääkseen.

Tunnistitko näistä kuvauksista jonkun? Jaa artikkeli myös ystävillesi opetukseksi.

Lähde: psych2go.net