Tämä todella yllättävä yksittäinen asiaa lisää eron riskiä merkittävästi.

Avioeroihin ja eroihin ylipäänsä on monia syitä, ja on olemassa myös erilaisia asioita, jotka lisäävät eron riskiä. Muun muassa ikä ja asuinpaikka ovat merkittäviä asioita, jotka vaikuttavat eroamisen riskiin, kuten myös se, asuitko kumppanisi kanssa yhdessä jo ennen avioitumista.

Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että myös avioliiton ulkopuoliset asiat voivat vaikuttaa eron riskiin. Erityisesti yksi asia nousi tutkimuksessa ylitse muiden, vaikkei asia sinänsä liity mitenkään itse avioliittoon.

Tulokset nimittäin paljastavat, että jos sinulla on ystävä, joka on eronnut omassa avioliitossaan, lisää se myös sinun riskiäsi erota huikeat 75 %. Samalla tavalla eron riskiä pienentää se, että ystävät ovat onnellisesti naimisissa.

Mielenkiintoista on se, että eroaminen vaikuttaa myös laajemmalle sosiaalisissa piireissä: jopa se, että ystävämme ystävä on eronnut, lisää omaa riskiämme erota 33 %! Eroaminen toimii siis käytännössä hieman epidemian tavoin, ja eroaminen voi ”tartuttaa” myös ystävämme ja ystäviemme ystävät.

Eräässä tutkimuksessa tehtiin myös kiinnostava havainto siitä, miten ystävien määrä vaikuttaa riskiimme erota. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että ihmiset, joilla on paljon ystäviä, eroavat paljon epätodennäköisemmin kuin he, joilla on vain vähän ystäviä.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Cottonbro, Pexels