Julkisella paikalla imettänyt äiti on saanut tukea teolleen sosiaalisessa mediassa.

Imettäminen julkisilla paikoilla jakaa ihmisten mielipiteet, vaikka kyse on täysin luonnollisesta asiasta, vauvan ruokinnasta. Monet äidit kohtaavat arvostelua ja saavat kuulla ikäviäkin kommentteja, jos imettävät julkisesti ja näin on käynyt vasta myös Datfordin kaupungissa Englannin Kentissä.

Daily Mailin mukaan äiti oli imettävässä vauvaa puistossa, kun toinen nainen lähestyi häntä ja kehotti äiti menemään yksityisempiin tiloihin jatkamaan imettämistä. Tästä suuttuneena äiti hiljensi arvostelijan ruiskauttamalla rinnastaan maitoa naista päin.

Tapaus on tullut ilmi Facebookin ansiosta, missä datfordilaiselle juorusivustolle lähetettiin viesti aiheesta.

Anon

To the lady Dartford park who thought it was appropriate to breastfeed her baby whist my child and very easily…

Julkaissut Dartford Gossip page 4. elokuuta 2016

”Datfordin puistossa olleelle naiselle, jonka mielestä oli soveliasta imettää vauvaa samalla, kun lapseni ja helposti häiriintyvä miehini istuivat lähellä. Minusta ei ollut tarpeellista, että reagoit sillä tavoin vain, koska pyysin sinua siirtymään yksityisempään paikkaan. Oli todella tarpeetonta kehottaa minua painumaan v**tuun ja ruiskauttaa rinnastasi maitoa päälleni. Toivottavasti häpeät tekoasi”, anonyymi lähettäjä kirjoitti.

Daily Mailin mukaan kirjoituksesta on noussut myrsky paikallisten keskuudessa ja monet ovat puolustelleet imettäneen äidin tekoa. Myös naisen mies on saanut osansa kritiikistä.

”Toivottavasti sinä häpeät itseäsi, äidin reaktio ei ollut kenties oikea tapa käsitellä sinun tietämättömyyttäsi, mutta hänellä on täysi oikeus imettää lastaan siellä. Jos se loukkasi sinua niin paljon, miksi et siirtynyt”, ihmetteli yksi tapausta kommentoinut nainen.

”Hassua, että kirjoitit anonyyminä… Sinun se pitäisi hävetä… Mitä sinun häiriintyvään mieheesi tulee, mitä ihmettä?! Miehesi ei pitäisi katsoa”, eräs mies kirjoitti Facebook-julkaisun kommenteissa.

”Jos miehesi häiriintyy helposti, sanoisin sen olevan sinun ongelmasi eikä naisen, joka imetti vauvaansa. Ehkä äidin ei olisi pitänyt tehdä, mitä teki, mutta miksi hänen pitäisi mennä jonnekin muualle imettämään”, kummasteli paikallinen nainen.

”Vaikka en ole samaa mieltä äidin reaktion loppuosasta, olen täysin samaa mieltä siitä, että hän käski sinun painua hiiteen. Ei ole mitään yhtä luonnollista kuin nainen imettämässä vauvaansa. Lastasi ja miestäsi pitäisi opettaa”, julkaisua on kommentoitu.

Daily Mailin mukaan tuore laki suojaa imettävien äitien oikeuksia, jotta heitä ei voida syrjiä pyytämällä poistumaan kahviloista, kaupoista tai julkisista kulkuneuvoista.

Voit lukea anonyymin naisen kirjoitukseen tulleita kommentteja lisää täältä.

Mitä mieltä sinä olet tapauksesta? Menikö äidin reaktio liian pitkälle vai oliko tuohtumus täysin oikeutettu? Kommentoi alla!

Lähde: Daily Mail