Irlanninsusikoira synnytti pentueen, jonka pennuista kaksi ovat identtisiä.

Etelä-Afrikassa on saatu kokea jotain todella ainutlaatuista, kun tutkijat ovat paljastaneet koiraemon synnyttäneen identtiset kaksoset. Pretorian yliopiston tutkijat ovat vahvistaneet, että kyseiset urospennut ovat ensimmäiset tiedossa olevat identtiset koirat.

”Parhaan tietämyksemme mukaan tämä on ensimmäinen raportti identtisistä kaksosista koirien osalta, mikä on vahvistettu DNA-profiloinnin avulla”, aiheesta julkaistussa tutkimuksessa todetaan Telegraphin mukaan.

.
Female dog gives birth to the World’s first genetically identical twin puppies (photos)


Short Details: Outside…

Julkaissut adelove.com 31. elokuuta 2016

Identtiset koiranpennut ovat rodultaan irlanninsusikoiria. Emon synnytys oli kestänyt kaksi tuntia ilman tuloksia, joten sille täytyi tehdä keisarinleikkaus.

Leikkauksen aikana syntyi seitsemän pentua, mutta Telegraphin mukaan jäljellä oli vielä möykky, joka vaikutti olevan koiranpentu ja toinen istukka. Tämä kuitenkin paljastui kahdeksi koirapennuksi, jotka jakoivat saman istukan.

Paikallinen eläinlääkäri Kurt de Cramer teki istukan jakaneille kahdelle koiralle verikokeita ja sai selville niiden olevan identtisiä.

”Kun huomasin pentujen olevan samaa sukupuolta ja niillä olevan todella samankaltaisia piirteitä, aloin heti epäillä, että ne voisivat olla identtiset kaksoset, jotka olisivat saaneet alkunsa hedelmöittyneen munasolun jakauduttua”, Cramer sanoi.

Pretorian yliopiston tutkijat tekivät lisää testejä koirapennuille, kun ne olivat kuuden viikon ikäisiä. Pentujen DNA:ta tutkittiin ja Telegraphin mukaan pentujen todettiin olevan geneettisesti identtiset ja muilla pentueen pennuilla ei ollut samankaltaisia geenejä.

Tutkija Carolynne Joonen mukaan vaikka koiranpennut ovat ensimmäiset identtiset kaksoset, jotka ihminen on havainnut, on mahdollista, että niitä on syntynyt enemmänkin. Joonen mukaan on mahdollista, että identtisiä pentuja on voinut syntyä niinkin, etteivät ne ole jakaneet istukkaa.

”On ollut huhuja koirakaksosista ennenkin. Me vain satuimme olemaan tarpeeksi onnekkaita, kun pystyimme vahvistamaan sen geneettisesti”, Joone sanoi.

Klikkaa alla olevan twiitin kuvia ja pääset näkemään kuvat koiranpennuista isompana.

Randy Marshall

@Randy_Marshall
Meet the first identical twin puppies. bbc.in/2c0dNVm

Lähde: Telegraph