Nämä asiantuntijoiden hyväksymät ja antamat neuvovat voivat auttaa sinua, jos etsit uutta kumppania ja rakkautta.

Jos kaipaat elämääsi rakkautta sekä uutta kumppania ja haluat onnistua sen löytämisessä tämän vuoden aikana, on aika siirtyä tuumasta toimeen. Bustlen mukaan on useita pieniä asioita, jotka voivat auttaa sinua löytämään rakkauden, ja voit alkaa tehdä niitä vaikka heti.

Lisensoitu psykoterapeutti David Strah kertoi Bustlelle, että voit aloittaa tekemällä suunnitelman, jonka päämääränä on olla parisuhteessa tämän vuoden aikana. Suunnitelmaasi varten sinun täytyy tunnistaa ne pienet vaiheet, joita toteuttamalla viikoittain etenet kohti tavoitettasi – tässä muutama esimerkki: kokeile uutta deittisovellusta tai -sivustoa, päivitä profiilikuvasi tai esittelytekstisi deittiprofiilissasi, pyydä ystääväsi järjestämään sinulle sokkotreffit, työstä itsevarmuuttasi uusien ihmisten tapaamista silmällä pitäen.

”Kirjaa suunnitelmasi paperille ja käy se läpi läheisten ystäviesi kanssa, jotta saat heiltäkin ideoita”, Strah vinkkasi.

Kuten muidenkin tavoitteiden kohdalla, myös rakkauden löytäminen voi vaatia aikaa ja harjoittelua. Alta löydät asiantuntijoiden hyväksymiä sekä antamia neuvoja, joiden avulla voit löytää rakkauden ja uuden kumppanin kuluvan vuoden aikana.

Huolehdi itsestäsi ensin

Kun voit hyvin, on helpompi olla avoin ja emotionaalisesti saatavilla rakkautta varten. Deittailuvalmentaja Elsa Moreckin mukaan vedät puoleesi sitä, mitä olet etkä sitä, mitä haluat.

”Jos haluat löytää kumppanin, joka vastaa sinun vaatimuksiasi (ja ansaitset sellaisen kumppanin), täytyy sinun varmistaa, että itse täytät ne vaatimukset ensin”, Moreck sanoi.

Mitä paremmaksi olosi tunnet, sitä todennäköisemmin löydät kumppanin, joka vastaa tätä energiaa.

”Haasta itsesi kehittymään joka päivä ja sinun ei tarvitse koskaan enää tyytyä”, Moreck totesi.

Ole aktiivinen niin nettimaailmassa kuin sen ulkopuolella

Deittailun onnistuminen voi ottaa aikana, joten on tärkeä harjoitella. Moreck suositteli olemaan aktiivinen deittisovelluksissa tai sosiaalisessa mediassa, mutta myös nettimaailman ulkopuolella käymällä yhteisöllisissä tapahtumissa, jotka kiinnostavat sinua. Älä kuitenkaan omista aikaasi tälle liikaa, ettei se kuluta sinua puhki.

”Mutta olemalla avoin tapaamaan uusia ihmisiä eri tavoin, monipuolistat deittailustrategiasi ja lisäät mahdollisuutta tavata sinulle sopiva ihminen”, Moreck selitti.

Ja jos ei muuta, voit ainakin löytää uusia ystäviä.

Katkaise emotionaaliset siteet menneisyytesi ihmisiin

Käytä joka päivä muutama minuutti aikaasi siihen, että kuvittelet itsesi sellaiseen suhteeseen, jonka haluat. Miltä se suhde näyttää? Minkälaiseksi se tekee olosi? Mieti sen jälkeen ihmisiä, joista saatat edelleen pitää kiinni ja päätä, voivatko he antaa sinulle sellaisen parisuhteen, jonka haluat. Jos vastaus on ei, älä epäröi ja pelkää katkoa välejäsi heihin.

”Olen nähnyt ihmisten tyytyvän, koska he ovat halunneet enemmän parisuhdetta kuin ovat halunneet tätä tiettyä ihmistä”, parisuhteisiin erikoistunut lisensoitu mielenterveysneuvoja Justine Carino kertoi Bustlelle.

Luovu listoista

Vaikka on hyvä tietää, minkälaista kumppania etsit, saatat kuitenkin hyötyä enemmän siitä, että heität listasi kumppanin tai parisuhteen ominaisuuksista menemään. Tätä mieltä on ainakin matchmaker Ashley Campana.

”Emme koskaan varsinaisesti tiesä, minkälaisessa paketissa seuraava parisuhteemme tulee”, Campana totesi.

”Listan pitäminen ominaisuuksista, joita kumppanilta tarvitset, ei ole nirsoilua tai ’saat sen, mitä ansaiset’ – se on rajoittavaa”, hän lisäsi.

Tärkeämpää on tunnistaa sinulle tärkeät arvot ja parisuhdetavoitteet. Jos kemiaa löytyy, ole avoin mahdollisuuksille.

Sano enemmän ’kyllä’

Treffeistä voi kieltäytyä lukuislla ja vielä lukuisemmilla tavoilla. Campanan mukaan on aina helpompi sanoa ’ei’ ajattelematta asiaa kuin on sanoa ’kyllä’.

”Mutta mitä jos kääntäisimme asian päälaelleen ja tekisimme ’kyllä’-vastauksen oletukseksi ’ei’-vastauksen sijaan, avaisimme itsemme enemmän mahdollisuuksille”, matchmaker selitti.

Löydä tapoja olla enemmän esillä

Campanan mukaan on tapoja sisällyttää uusien ihmisten tapaaminen asioihin, joita jo muutenkin tekee. Jos teet etätöitä päivittäin, valitse päiviä tai pari viikosta, jolloin teet töitä esimerkiksi kahvilassa tai jossain muussa julkisessa paikassa. Jos yleensä kuntoilet kotioloissa, liity kuntosalin jäseneksi, jotta voit kohdata ihmisiä, joilla on samanlainen harrastus. Tällaiset pienet muutokset päivittäisiin rutiineihisi voivat auttaa sinua maksimoimaan mahdollisuutesi tavata joku uusi ihminen tänä vuonna.

Ole läsnä päivittäisessä elämässäsi

”Vahvin neuvo, jonka annan asiakkailleni, on olla niin läsnä kuin mahdollista elämässäsi eli harjoita mindfulnessia joka hetki”, lisensoitu terapeutti Amanda Stemen sanoi Bustlelle.

Mindfulnessia harjoittamalla elät elämääsi niin kiinni hetkessä, ettet murehdi asioista, joita et voi kontrolloida. Stemenin mukaan tämä ei ole aina helppoa, kun on kyse deittailusta.

”Mutta olemalla läsnä luomme tavitun tilan muodostaa syvempi yhteys itsensä ja ympärillä olevien ihmisten kanssa, mikä on ehdottomasti tarvittavaa rakkauden löytämiseksi”, Stemen painotti.

Pidä positiivinen asenne rakkauden löytämisen suhteen

Älä anna menneiden tapahtumien tulla tulevaisuutesi tielle.

”Positiivisen, toiveikkaan asenteen ylläpitäminen rakkauden suhteen on kaikki kaikessa”, deittailuvalmentaja ja matchmaker Kara Laricks huomautti.

”Negatiivinen tai tappiomielinen asenne paistaa läpi treffeillä ja päivittäisessä kommunikaatiossa, kääntäen ’tämä ei koskaan tule toteutumaan’ -pelon todellisuudeksi”, hän jatkoi.

On tärkeää muuttaa sisäistä käsikirjoitustasi. Esimerkiksi korvaa ajatus ’Tämä ei koskaan tule tapahtumaan, minun pitäisi vain luovuttaa’ sillä, että ajattelet ’Minun tyyppini on vain nurkana takana ja en malta odottaa, että tapaan hänet!’

Laricks suosittelee harjoittelemaan tätä peilin edessä, jotta näet miten kasvosi muuttuvat. Huomaat hymysi, ryhtisi ja ilmeen silmissäsi muuttuvan, kun vaihdat sanasi negatiivisista positiivisiin.

Jos rakkauden löytäminen tämän vuoden aikana on tavoitteesi, se saattaa vaatia enemmän työtä kuin mihin olet aiemmin tottunut. Mutta jos lopputuloksena on terve, onnellinen parisuhde, on se kaiken vaivan arvoista.

Lähde: Bustle