Jos erosta toipuminen ei ota onnistuakseen, voi olla, että teet yhden tai useita näistä virheistä.

Parisuhteen päätyttyä voi tuntea olonsa hukassa olevaksi ja päivät kuluvat itkien ja miettien, mikä meni pieleen. Jos erosta toipuminen ei tahdo onnistua, saatat alkaa ihmetellä, missä vika.

Syy voi olla se, että et halua päästä suhteesta yli tai et ole valmis päästämään irti. Tähän voivat vaikuttaa myös alla mainitut asiat, jotka voivat olla syy, miksi et pääse exästäsi yli.

Näistä syistä exästä ja erosta toipuminen voi olla ongelmallista:

1. Seuraat häntä yhä sosiaalisessa mediassa

Elite Dailyn mukaan exä, hänen kaverinsa ja läheisensä kannattaa poistaa sosiaalisen median profiileistaan. Poissa silmistä, poissa mielestä.

2. Sinulla on hänen puhelinnumeronsa

Myös puhelinnumero kannattaisi poistaa, ettet vahingossakaan lähettele viestejä, joita katuisit myöhemmin tai koeta soitella hänelle jatkuvasti.

3. Keskityt liikaa hyviin aikoihin

Halusit myöntää sen itsellesi tai et, parisuhde päättyi todennäköisesti hyvästä syystä. Jos et meinaa päästä exästäsi yli, saatat keskitty liikaa hyviin aikoihin. Muista myös ne huonot hetket ja koeta saada itsesi uskomaan, että sinun on todella parempi olla ilman häntä.

4. Vähättelet huonoja asioita

Tämä tekee hallaa samalla tavalla kuin vain hyviin aikoihin keskittyminen. Älä kaunistele muistoja ja muuta mielessäsi hänen ikäviä tekojaan paremmaksi.

5. Et ole aloittanut deittailua uudelleen

Jos haluat exästäsi yli, täytyy sinun palata treffimarkkinoille. Sinun ei tarvitse heti alkaa etsiä uutta, vakavaa parisuhdetta tai elämänkumppania, mutta on hyvästä sinulle, että pidät silmäsi ja mielesi avoinna – anna kuitenkin itsellesi aikaa toipua erosta.

6. Olet hukassa itsesi suhteen

Joissakin parisuhteissa voi hukata itsensä ja eron jälkeen ei ole enää varma, millainen on. Tutustu siis itseesi ja selvitä, millainen sinä todella olet.

7. ”Itselääkitset” itseäsi

Oli vaihtoehtosi sitten ruoka, seksi tai päihteet, on käytöksesi jossain muodossa sinua vahingoittavaa. Eron jälkeen riippuvuus jostakin vain piilottaa kivun etkä käy tuntemuksiasi todella läpi ja niistä ylipääseminen vaikeutuu.

8. Ajattelet, että voitte olla vielä ystäviä

Joissakin tapauksissa tämä voi onnistua, mutta jos olet vielä kiinni exässäsi, on ystävyys huono idea heti eron jälkeen. Voit luulla ystävyyttä toivoksi, että rakkaus syttyisi välillänne uudelleen. Ehkä voitte olla ystäviä myöhemmin, mutta se vaatii toipumista suhteesta täysin.

9. Et arvosta itseäsi tarpeeksi

Monelle parisuhteen päättyminen on kuin maailmanloppu, koska he eivät arvosta itseään. Jos onnesi ja arvosi on kiinni toisesta ihmisestä niin, että toisen ihmisen lähdettyä pois elämästäsi onni ja itsevarmuus katoavat myös, on se huono merkki. Muista omat hyvät puolesi ja miksi olet sinä. Muistele, millainen olit ennen kuin exäsi tuli kuvioihin ja koeta olla jälleen sellainen.

10. Teet päätöksiä väärin perustein

Vaikka suhteessanne seksi olisi ollut mahtavaa, ei se ole parisuhteen perusta, vaan siihen tarvitaan enemmän. Jos sinulla oli mahtava yhteys väärään ihmiseen, kuvittele millaista se on oikean ihmisen kanssa. Älä tyydy ja muista, ettet voi pakottaa ketään rakastamaan sinua. Jos ruinaat exääsi palaamaan luoksesi, työnnät häntä vain kauemmas.

Lähde: Elite Daily