Se on suuri kunnia, jos pyydetään morsiusneidon tehtävään. Se on myös todella vaativa tehtävä, joten siihen ei kannata lupautua tuosta vain, jos ei ole varma.

On hyvä tietää mihin on lähdössä mukaan, jos aikoo toimia kaason tehtävässä. Morsiamelle on kohteliasta antaa vastaus nopeasti, mutta sitä ennen kannattaa miettiä vastausta edes hetki. Tässä alla on seitsemän kysymystä, joihin vastaaminen auttaa tekemään päätöksen tuon tärkeän tehtävän vastaanottamisesta.

1. Miksi morsian tarjosi minulle tätä tehtävää?

Mieti oletko morsiamelle sellainen henkilö esimerkiksi sisko, jota hänen oli pyydettävä morsiusneidoksi, koska muuten se olisi ollut epäkohteliasta. Jos olet sitä mieltä, että hänellä olisi ollut parempiakin valintoja, ehkä voisit kieltäytyä. Sekin on hyvä syy kieltäytyä, jos et itse pidä itseäsi niin hyvänä ystävänä morsiamelle kuin morsian pitää sinua, että hän pyysi sinua tähän tehtävään.

2. Tuleeko tehtävästä sinulle liikaa kustannuksia?

Häät tulevat kalliiksi morsiusparille, mutta myös morsiusneito joutuu ehkä kuluttamaan heidän häihinsä rahaa. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi morsiusneidon mekosta ja polttareiden järjestämisestä.

3. Onko muitakin morsiusneitoja?

Et ole välttämättä ainoa morsiusneito. Ovatko muut sellaisia, joiden kanssa tulet hyvin toimeen? Jos et pidä heistä tai he eivät pidä sinusta, sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia häihin.

4. Kestätkö morsiamen oikkuja?

Varsinkin viimeisinä päivinä ennen häitä, morsian saattaa olla stressaantunut ja kiukkuinen. Hän voi kohdistaa kiukkuaan myös sinuun, koska olet se henkilö, jota hän näkee paljon ennen häitä. Riitaa voi tulla esimerkiksi siitä, että menit leikkaamaan hiuksesi hänen mielestään liian lyhyeksi, joka ei sovi hänen morsiusneidolleen.

5. Onko sinulla tarpeeksi aikaa?

Morsiusneidon on oltava saatavilla, aina kun morsian häntä tarvitsee. Siksi tuohon tehtävään on varattava paljon aikaa. Aikaa vievät monet tehtävät, joita on ennen häitä.

6. Pidätkö edes häistä?

Jos et pidä häistä, selviätkö morsiusneidon tehtävästä? Muistathan, että sinun pitää kuunnella häissä puheita ja ehkä pitää itsekin sellainen.

7. Onko sinulla tunne, että et sovi morsiusneidoksi?

Kaikkien näiden muiden kysymysten jälkeen, on kysyttävä itseltä vielä, että tuntuuko sinusta edes siltä, että tuo tehtävä voisi onnistua. Jos morsian on sinulle läheinen, ehkä voisit toimia hänen päivänään jossakin toisessa tehtävässä, joka myös auttaisi morsianta selviämään häistään.

Lähde: Stay at Home Mum