Asiantuntijat listasivat merkkejä, jotka paljastavat, pitääkö kumppanisi sinua itsestäänselvyytenä.

Vakaaseen, hyvään parisuhteeseen kuuluu molemminpuolinen arvostus ja kunnioitus. Suhteessa ollaan yhdessä, joten jos toinen osapuoli tekee kaiken työn ja toinen vain ottaa vastaan antamatta mitään takaisin, voi se tarkoittaa ongelmia olevan edessä.

Toisinaan voi käydä niin, että kumppania pitää itsestäänselvyytenä. Popsugarin mukaan tämä voi tulla ilmi niin hienovaraisilla tavoilla, että jos on rakastunut tai todella ihastunut kumppaniinsa, ei niitä edes välttämättä huomaa tai ne koettaa kieltää ja keskittyä hyviin asioihin, huonot ohittaen tai tilanteeseen tyytyen.

Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi tyytyä. Alla onkin 11 asiantuntijoiden mainitsemaa merkkiä, jotka kertovat, että sinä voit olla itsestäänselvyys kumppanillesi ja on aika pitää puoliasi – ansaitset parempaa.

Hän ei koskaan kiitä sinua

Asiantuntija, tohtori Tarra Bates-Duford kertoi Popsugarille, että jos kumppanisi ei koskaan kiitä sinua, kun teet hänelle palveluksen tai olet hyvä kumppani, ei hän arvosta sinua niin kuin ansaitset. Sekin on varoitusmerkki, jos kumppanisi ei koskaan tunnista omia uhrauksiasi hänen tai suhteenne hyväksi.

Hän tekee suuria vaatimuksia

Hyvä kumppani ei tee suuria vaatimuksia, kuten vaadi sinua viettämään suunnattomasti aikaa kanssaan, luopumaan joistakin ihmissuhteistasi tai yhteyksistäsi tai laittamaan hänen kiinnostuksen kohteet omiesi edelle ilman, että hän tekee samoin.

”Jos kumppanisi odottaa ja usein vaatii, että annat suhteelle enemmän kuin mitä hän on itse valmis antamaan, on se suuri merkki aliarvostuksesta”, Bates-Duford sanoi.

Hän tekee kaikki suunnitelmat

Suunnitelmista pitäisi keskustella yhdessä ja tehdä kompromisseja. Bates-Dufordin mukaan jos kumppanisi tekee suunnitelmia jatkuvasti teille eikä kysy sinulta ensin ja sitten suutahtaa, jos koetat itse järjestää jotain, mistä hän ei ole niin kiinnostunut, on se selvä merkki siitä, että hän pitää sinua itsestäänselvyytenä.

Hän ei halua oppia tuntemaan sinua

Jos kumppaniasi ei kiinnosta kokeilla asioita, joista sinä pidät tai jakaa hetkiä, joilla on merkitystä sinulle, pitää hän silloin sinua Bates-Dufordin mukaan itsestäänselvyytenä. Tämän lisäksi jos pyydät häntä mukaasi viettämään aikaa ystäviesi tai perheesi kanssa ja hän kieltäytyy, koska haluaa olla omissa ympyröissään, osoittaa se itsekästä epäkiinnostusta, mikä ei edistä suhdettanne.

Hän viettää enemmän aikaa muiden kanssa

Lisensoitu psykologi ja avioliittoneuvoja Wyatt Fisher selitti Popsugarille, että jos kumppanisi järjestää aikaa vain ystävilleen eikä treffi-illoille kanssasi (ja muutenkin valitsee viettää vähemmän aikaa kanssasi ylipäänsä), ei hän silloin täysin arvosta laatuajan viettoa kanssasi, parisuhdetta eikä sitoutumista.

Hän ei suostu tekemään kompromisseja

Parisuhteet vaativat kompromisseja ja sitä, että molemmat tekevät töitä sen eteen, jotta kumpikin on onnellinen ja osoittaakseen halukkuutta sopeutua ja huolehtia toisesta. Jos kumppanisi ei suostu tekemään kompromisseja niin pienissä kuin isoissa asioissa ja on aina kaavoihinsa kangistunut, osoittaa se Fisherin mukaan sitä, että hän vain pitää sinua mukanaan eikä hän miellä sinua vaikuttavaksi tekijäksi, jolla on arvoa.

Tunnet aina syyllisyyttä

Jos kumppanisi saa sinut aina tuntemaan olosi epävarmaksi, kohtelee hän sinua todennäköisesti riittämättömällä kunnioituksella.

”Jos jatkuvasti koet syyllisyyttä – tunnet saattavasi satuttaa toista varsinkin silloin, jos et ole tehnyt mitään tietoisesti loukkaavaa – saattaa henkilö hyödyntää herkkyyttäsi ja myötätuntoasi muita kohtaan”, lisensoitu avioliitto- ja perheterapeutti Carrie Krawiec kommentoi.

Hänellä kestää vastata viesteihisi

”Jos kumppanillasi oli tapana vastata nopeasti viesteihin tai aina vastasi puheluusi, mutta on ollut vähemmän reagoiva viime aikoina, on se yksi merkki siitä, että hän pitää sinua itsestäänselvyytenä”, deittailuvalmentaja Anna Morgenstern selitti Popsugarille.

Jos kommunikaatio väheni, et ole enää niin paljon hänen mielessään, vaikka sinun pitäisi olla.

Hän ei osoita hellyyttä

Jos kumppanisi on vähemmän hellä ja huomioiva kuin ennen, on sekin merkki itsestäänselvyytenä pitämisestä. Onnellisessa suhteessa tällainen kipinä pitäisi olla.

”Fyysinen kosketus on todella tärkeää parisuhteessa ja se auttaa vakuuttamaan kumpaakin, että yhteys on edelleen olemassa”; Morgenstern sanoi.

”Kun se alkaa laskea, voi se saada toisen loukkaantumaan ja hämmentymään sekä ehdottamasti olemaan itsestäänselvyys”, hän lisäsi.

Hän kritisoi omalaatuisia puoliasi

Jos hän ennen rakasti sitä, miten naurat elokuvan aikana tai miten höpsösti saatat ilmeillä ja nyt se ärsyttää, ei hän arvosta sinua samoin kuin ennen.

”Saatat ehkä huomata kumppanisi mieltävän omalaatuiset puolesi vähemmän suloiseksi. Itse asiassa ne saattavat ärsyttää häntä. Se on ehdottomasti merkki siitä, että hän pitää sinua itsestäänselvyytenä”, Morgenstern kertoi.

Hän ei ota sinua mukaan suunnitelmiinsa

Morgensternin mukaan jos hän ei koskaan yydä sinua mukaan illanviettoihin kavereiden kanssa tai kun perhe tulee kylään, tarkoittaa se sitä, ettei hän arvosta sinua riittävän tärkeänä ihmisenä elämässään, että haluaisi sinut mukaan ja haluaisi ihmisten tuntevan sinut paremmin. Sinun pitäisi olla sellaisen ihmisen kanssa, kuka haluaa sinun olevan osa elämäänsä ja antaa ihmissuhteiden rakentua, jotta näkee onko teillä tulevaisuutta.

Lähde: Popsugar