Deittaillessa kohtaa monenlaisia tyyppejä.

Korona-aikana deittailu ei ole välttämättä onnistunut samaan tapaan kuin ennen, mutta koronatilanteen mennessä helpompaan suuntaan, myös treffimarkkinat vilkastuvat. Deittisovellus Hingen mukaan rajoitteiden ja suositusten löystyessä deittailevat sinkut voidaan jakaa neljään päätyyppiin, kertoo Metro.

Nämä päätyypit ovat:

  • DTC (Down to Commit, valmis sitoutumaan): kolmannes (34 %) Hingen käyttäjistä haluaa parisuhteen ja on siihen valmis.
  • HH (Hopeful Hesitator, toiveikas epäröijä): 41 prosenttia haluaa parisuhteen, mutta deittaileminen hermostuttaa/jännittää.
  • R20: (The Roaring 20’s Dater, irtosuhteita ja hauskanpitoa): 14 prosenttia haluaa jotain rentoa, ei sitoutumista ja pitää hauskaa.
  • CDC (Cautious and Dating Casually, varuillaan ja ei etsi mitään vakavaa): 10 prosenttia Hingen käyttäjistä haluaa jotain rentoa, satunnaista, mutta deittailu jännittää/hermostuttaa.

Hingen parisuhdetieteen johtaja Logan Ury avasi näiden päätyyppien merkityksiä Metrolle sekä antoi vinkkejä, miten toimia, jos itse tai deittailemasi tyyppi sopii johonkin näistä päätyypeistä. Suomensimme hänen neuvonsa alle.

Sitoutuja, DTC

Korona-aika on ollut todella kurjaa tälle tyypille, joka on niin valmis deittailemaan ja löytämään pitkäaikaisen kumppanin. Metron mukaan on mahdollista, että tämä tyyppi deittailee paljon kesän aikana, kunnes joku herättää hänen kiinnostuksen huippuunsa. Hinge ennustaa, että monet tähän tyyppiin kuuluvista deittailijoista laittavat deittailun etusijalle uran, ystävien ja perheen edelle kiriäkseen kiinni koronan takia hukattua aikaa.

Koetko olevasi tätä tyyppiä?

”Olet päättänyt laittaa deittailun etusijalle toistaiseksi ja olet valmis löytämään kumppanin. Onnea! Tämä on mainio ensimmäinen askel. Nyt on aika panostaa siihen”, Ury kertoi.

”Opettele tunnistamaan varoitusmerkit – joku, jolle olet vain pelkkä vaihtoehto, et etusijalla; joku, joka ei ole valmis parisuhteeseen; joku, joka saa sinut kyseenalaistamaan hänen kiinnostuksensa”, hän jatkoi.

Pidä silmällä hyvä merkkejä, kuten onko hän hyvä kommunikoimaan, rehellinen aikeistaan ja saa sinut tuntemaan olevasi parhaimmillasi?

”Älä kiirehdi. Saatat tuntea olevasi valmis löytämään välittömästi jonkun, mutta on silti sen arvoista, että odotat oikeaa suhdetta”, Ury huomautti.

Jos kohtaat tällaisen tyypin

Uryn mukaan kannattaa olla aina suora omista aikeistasi ja olla johtamatta toista ihmistä harhaan, jos tiedät, ettei suhde ole sinulle nyt se juttu.

Toiveikas ja jännittynyt, HH

Kun korona on aiheuttanut pitkän tauon deittailuun, saattavat jotkut tuntea olevansa hieman ruosteessa ja epävarmoja siirtyessään takaisin deittailun pariin. Metron mukaan tämä tyyppi on saattanut korona-aikana huomata, että haluaa jotain vakavaa, joten tällainen deittailu on hänelle uutta. Lisäksi hänellä saattaa olla koronaturvallisuuteen liittyviä pelkoja ja huolia, joten hän haluaa deittailla varoen.

Koetko olevasi tätä tyyppiä?

”Deittailu on taito. Ainoa tapa tulla siinä paremmaksi on deittailemalla. Etsit rakkautta, mutta sinua huolettaa laittaa itseksi alttiiksi rakkausrintamalla. Kukapa ei tuntisi näin? Tämä on täysin normaalia”, Ury lohdutti.

”Neuvoni sinulle on se, että ota pieniä askelia matkalla kohti edistystä. Kokeile videotreffejä. Käy treffeillä kävelyllä puistossa”, hän vinkkasi.

”Ymmärrä se, että sinulla on nyt kaikki se, mitä tarvitset alkaaksesi deittailla ja kyse on vain siitä, että löydät tavat tuntea olosi varmaksi ja mukavaksi”, Ury selitti.

Jos kohtaat tällaisen tyypin

Jos todella pidät tähän tyyppiin kuuluvasta henkilöstä, on avainasemassa kärsivällisyys.

”Jokaisen mukavuustaso on erilainen tällä hetkellä. Jos olet kiinnostunut tyypistä, joka osoittaa merkkejä FODAsta (fear of dating again, deittailun jatkamisen pelko), ole kärsivällinen äläkä painosta häntä tekemään jotain, joka ei tunnu hänestä hyvältä”, Ury neuvoi.

”Koeta helpottaa häntä takaisin deittailun pariin ehdottamalla videotreffejä ensin tutuaksenne paremmin ennen kuin kohtaatte kasvokkain jossain”, hän lisäsi.

Jännitystä ja hauskutta etsivä, R20

Roaring 20s, eli kuohuva 1920-luku on tavallaan tullut takaisin, sillä 2020-luvussa on samoja piirteitä, mutta nykyaikaisempana versiona. Jotkut ihmiset haluavat vain pitää hauskaa flirttaillen ja irtosuhteiden merkeissä. Metron mukaan tähän tyyppiin kuuluva henkilö on saattanut kokea eron koronapandemian aikana eikä etsi mitään vakavaa. Olipa hänen tilanteensa mikä tahansa, tällainen deittailija on itsevarma siitä, mitä hän haluaa ja ei halua romanttisilta kohtaamisiltaan.

Koetko olevasi tätä tyyppiä?

”Haluat vain pitää hauskaa ja se on täysin okei. Ole vain suora aikeistasi ja haluistasi kohtaamiesi ihmisten kanssa”, Ury muistutti.

”Jotkut heistä saattavat mieluummin keskittyä suhdetta etsiin deittailijoihin, mutta löydät myös ihmisiä, jotka ovat samalla sivulla sinun kanssasi. Ole rehellinen. Säästät sekä sinulta että deiteiltäsi paljon aikaa ja turhautumisia”, hän jatkoi.

Jos kohtaat tällaisen tyypin

Uryn mukaan sinun ei pitäisi koettaa muuttaa jotakuta.

”Sinun pitäisi tuoda alusta lähtien odotukset esiin ja kysyä, mitä hän etsii. Jos hän kertoo haluavansa jotain rentoa, säätöä tai irtosuhteita, usko häntä. Älä koeta muuttaa hänen mieltään”, Ury painotti.

Epävarma, rento deittailija, CDC

Metron mukaan tällaiset tyypit haluavat jonkinlaisen romanttisen elämän, mutta ei mitään liian vakavaa. Kenties ex-kumppani pyörii edelleen mielessä tai tulossa on jokin iso elämänmuutos – olipa syy mikä tahansa, hän epäröi alkaako jonkun kanssa millekään vai ei. Taustalla saattaa olla myös itsevarmuuden puute lähteä tavoittelemaan sitä, mitä hän tahtoo.

Koetko olevasi tätä tyyppiä?

”Älä koe tarvetta kiirehtiä suhteeseen. Keskity sen sijaan deittailuun, laita itsellesi kasvavia tavoitteita, jotka antavat sinun tuntea, että edistyt”, Ury kertoi.

”Tapaa ystäviä, joita et ole nähnyt hetkeen, saadaksesi sosiaaliset taitosi taas iskuun. Tee juttuja, joissa koet olevasi parhaimmillasi ja panosta itseesi huolehtien itsestäsi ja tekemällä itsestäsi entistä parempi tyyppi”, hän lisäsi.

Jos kohtaat tällaisen tyypin

Jos haluat myös jotain helppoa ja rentoa, Ury suositteli antamaan deittisi edetä kaikessa rauhassa.

”Boostaa hänen itsevarmuuttaan tukemalla häntä. Anna hänen edetä omassa tahdissaan”, Ury neuvoi.

Lähde: Metro