Itsekin avioeron läpikäynyt nainen antoi vinkkejään tuleville vaimoille.

Avioeroneuvoja Lindsey Ellison kirjoittaa HuffPostin sivuilla vinkkejään nuorille naisille, jotka ovat menossa naimisiin. Ellison kertoo puhuneensa ympäri maailman satojen naisten kanssa asioista, joita he katuvat ja ovat oppineet.

Alla on suomennettuna hänen vinkkejään asioista, joita naisten pitäisi tietää ennen kuin sanovat alttarilla ”Tahdon”.

1. Ei ne häät, vaan se mies siellä alttarilla

”Monet on aivopesty ajattelemaan, että he tarvitsevat unelmahäät. Enemmän kuin aiemmin, morsiammet kuluttavat useita tuhansia pukuun, jota käyttävät vain kerran ja suunnittelevat kuukausitolkulla hääpäiväänsä yksityiskohtaisesti. Tämä ei ole kuitenkaan häiden tarkoitus, vaan se on oikeasti tulla vihityksi parhaan ystävänsä kanssa. Kun kävelet alttarille, keskity häneen muiden sijaan. Muista, hääpäivä kestää päivän, avioliitto ikuisuuden.”

2. Jos et viehäty hänestä nyt, ei niin käy luultavasti myöhemminkään

”Ehkä kasvoit aikuiseksi hänen kanssaan tai olet tuntenut hänet vuosia ja rakastat häntä yhteisen historianne takia, mutta oletko fyysisesti kiinnostunut hänestä? Vuosia naimisissa olleet naiset ovat sanoneet minulle ”Rakastan häntä, mutta en ole koskaan pitänyt häntä hyvännäköisenä”. Tämän takia seksistä tulee ongelma ja joko toinen tai molemmat osapuolet saattavat pettää. Molemminpuolinen viehätys on iso osa intiimiyttä ja intohimoa, mikä on tärkeässä asemassa pitkän suhteen kannalta.”

3. Teidän pitää olla nyt parhaita ystäviä, jotta kestätte, mitä tulevaisuus tuo mukanaan

”Parikymppisenä ei ole vielä todennäköisesti kokenut työpaikan menetystä, velan maksua, raskausmurheita tai hedelmättömyyttä, kipeää ja itkevää lasta tai iäkkäästä vanhemmasta huolehtimista. Kohtaa stressiä, jota et voi vielä käsittää ja suhde joutuu koetukselle. Parhaina ystävinä roolileikkikää näitä tilanteita, jotta yllätykset olisivat tulevaisuudessa hieman lievempiä.”

4. Koskaan ei pitäisi täydentää toista

”Kenenkään ei pitäisi täydentää ketään. Sinun pitäisi rakastaa itseäsi ja olla varma itsesi kanssa sellaisena kuin olet, sillä yhdenkään miehen ei pitäisi saada sinua tuntemaan oloasi kokonaiseksi. Ilman vahvaa perustaa itse itsestäsi, parisuhteenne rakentuu kuin korttitalo.”

5. Ero on aina vaihtoehto

”Kukaan ei mene naimisiin ajatellen eroavansa, mutta kokeile tätä: mene naimisiin kuvitellen, että saatatte erota. Kun tiedostat, että suhteenne on aina alttiina erolle, osaat hoitaa ja kunnioittaa sitä. Kunnioittakaa toisianne joka päivä. Sanokaa kiitos. Jos löydät maasta timantin, otat sen talteen ja pidät siitä huolta peläten, että se katoaa. Tee samoin avioliittosi kanssa.”

6. Lasten hankkiminen ei paranna avioliittoasi

”Lasten hankkiminen on rankkaa. Kun lapsi tulee kuvioihin, ei suhteessa ole enää kyse teistä kahdesta, vaan ihmisen kasvattamisesta. Vanhemmuus tuo sinulle enemmän iloa kuin mikään muu, mutta se tuo myös tuskaa, sydänsurua ja paljon työtä. Näen onnettomien parien hankkivan lisää lapsia täyttääksen tyhjiön, joka heidän suhteensa on, vain erotakseen, kun lapsesta tullut uutuudenviehätys haihtuu. Älä siis odota lasten parantavan liittoanne, sillä jonkin aikaa tuntuu siltä, että he repivät sinut osiin.”

Lähde: HuffPost