Kasvojen pesu on monille ihan yhtä yleinen tapa kuin esimerkiksi hampaiden ja hiuksien pesu.

Itsensä pesemisen saattaa tehdä rutiininomaisesti, joten jos siinä tekee virheitä, niitä on voinut tehdä jo vuosien ajan. Luuletko, että peset kasvosi oikein? Lue tästä alta, mikä on yleinen virhe, jotka monet tekevät pestessään kasvojaan, jonka sinäkin saatat huomaamattasi tehdä.

Kasvojen pesussa on tärkeä hallita perusasiat. Ensinnäkin se kannattaa tehdä kahdesti päivässä eli ei vähempää eikä enempää. Mutta jos on erittäin herkkäihoinen, yksikin kerta voi riittää. Jos kasvoja pesee liian usein, se poistaa iholta sen luonnollisia öljyjä ja kosteuden, joka voi aiheuttaa kuivuutta, punoitusta ja ärsytystä. Kannattaa myös valita omalle ihotyypille sopivan tehokas puhdistusaine.

Yleinen virhe tehdään kasvojen kuivausvaiheessa

Kun kuivataan pesun jälkeen kasvot, moni tekee tämän saman virheen eli käyttää kuivaamiseen pyyhettä ja usein samaa pyyhettä, jota on käyttänyt jo jonkin aikaa. Pyyhe saattaa näyttää puhtaalta, mutta se voi sisältää pölyä, meikkiä, öljyjä ja kuollutta ihoa. Sellainen pyyhe voi sisältää myös bakteereita, jotka tukkivat ihohuokosia. Silloin ihoon voi tulla erilaisia iho-ongelmia. Pyyhkeet ovat myös karkeita, jolloin ne voivat aiheuttaa iholle ärsytystä ja ihovaurioita.

Pyyhkeen sijaan kannattaa käyttää oikeanlaisia pehmeitä ja puhtaita kasvopyyhkeitä tai vaikka talouspaperia ennemmin kuin pyyhettä. Jos kuitenkin haluat välttämättä käyttää pyyhettä, käytä puhdasta pyyhettä ja pyyhi sillä kasvot oikealla tavalla. Pyyhi pyyhkeellä kasvot hellävaraisella taputustekniikalla eli taputtele pyyhettä kasvoillesi, jolloin ne kuivuvat.

Jos peset kasvot suihkussa, pese ne vasta lopuksi. Silloin kasvoillesi ei jää jäämiä muista pesuaineista.  

Lähde: Bestlife