Ystävät ovat tärkeä osa elämää, joten heistä kannattaa pitää kiinni.

Jotkut kuitenkin käyttäytyvät jopa vahingossa niin, että he karkottavat ystäviään. On monta tapaa sabotoida ystävyyssuhteita, jota ei edes uskonut toiminnallaan tekevän. Kun on kiire, voi ystävyyden laittaa huomaamattaan tai tahallisesti automaattiohjaukselle. Silloin ystävät saattavat ajautua erilleen.

6 huomaamatonta tapaa pilata ystävyyssuhteita

1. Annat neuvoja pyytämättä, vaikka ystävä haluaa vain purkaa sydäntään.

Ystävä ei aina halua pyytää sinulta ratkaisua ongelmaansa, joka voi liittyä esimerkiksi hänen parisuhteeseensa. Jos hän haluaa vain avautua, älä rupea neuvomaan häntä.

2. Et kysy ystävältäsi koskaan mitään.

Kun ystävä haluaa nähdä, hän haluaa samalla varmasti kertoa kuulumisiaan. Jos et koskaan kysy häneltä mitään hänen elämäänsä liittyvää, ystävästä voi tuntua, että et ole lainkaan kiinnostunut hänen elämästään.

3. Vältät riitoja hinnalla millä hyvänsä.

Ystävät riitelevät välillä, joka voi tehdä ystävyyssuhteelle hyvää. Jos yrität vältellä riitoja, kerrotko suuttumuksistasi ystävälle joillekin muille? Se ei ole hyvän ystävän teko ja jos siitä jää kiinni, ei se tee ystävyydelle hyvää.

4. Asetat ystävällesi samat vaatimukset kuin itsellesi.

Sinulla voi olla paljon yhteistä ystäväsi kanssa, mutta teillä voi silti olla erilaisia mieltymyksiä, näkemyksiä ja prioriteetteja. Se sinun pitäisi muistaa, koska et voi vaatia ystävältäsi juuri sitä samaa kuin itseltäsi.

5. Kilpailet ystäväsi kanssa.

Jos ystäväsi menestyy jossakin, haluatko olla yhtä hyvä samassa asiassa. Ystävyys ei ole keskenään kilpailemista.

6. Odotat vain omaa vuoroasi puhua.

Kuunteletko aidosta mitä ystäväsi sinulle kertoo vai odotatko hänen puhumisensa aikana vain omaa vuoroasi? Jälkimmäinen näistä ei tee ystävyydelle hyvää. Jos ystävä ei tunne tulleensa kuulluksi, hän tuskin avautuu sinulle enää tulevaisuudessa.

Pidä kiinni tärkeistä ystävistäsi!

Lähde: Huffpost