Sokkotreffeillä käymisessä on yleensä kaksi vaihtoehtoa lopputulokseksi: joko illasta tulee mainio ja sinulla on hauskaa tai päädyt manaamaan treffit järjestänyttä henkilöä aikasi tuhlaamisesta.

Treffien onnistuminen ei ole kuitenkaan pelkästään seuralaisesta kiinni. Become Gorgeous on listannut vinkkejä, joiden avulla voit itse pitää huolta, että treffeistä tulee mahdollisimman onnistunnut kokemus.

Sumensimme alle vinkit onnistuneisiin sokkotreffeihin ja siihen, miten saat siitä ilon irti parhaiten, vaikkei sinulla ja seuralaisellasi synkkaisikaan kunnolla.

Älä lähde negatiivisella mielellä liikkeelle

Jos irvistät heti, kun ystäväsi aloittaa lauseen ”Mulla olis yksi kaveri…”, olet jo valmiiksi varautunut negatiiviseen kokemukseen. Koita suhtautua treffeihin positiivisesti, sillä koskaan ei voi tietää, mitä niistä seuraa.

Osallistu treffien suunnitteluun

Ennen kuin suostut aikaan ja paikkaan, kannattaa olla yhteydessä treffiseuralaiseen ja kysyä, onko hän tehnyt jo suunnitelmia treffejänne varten. Koeta saada treffit julkiseen paikkaan, jonne molemmat pääsevät helposti, jotta kotiin pääseminen ei ole kiinni treffiseuralaisesta. Drinkeillä käyminen on parempi idea kuin ravintolaillallinen, koska jos teillä ei synkkaa, voi ruoan odottelu olla kiusallista.

Pidä odotuksesi kurissa

Vaikka sokkotreffiseuralaistasi olisi kehuttu sinulle maasta taivaisiin, koeta silti pitää odotuksesi maltillisina, mutta mielesi avoimena. Älä tuomitse seuralaistasi heti hänet nähtyään, vaan anna hänelle mahdollisuus.

Kysy avoimia kysymyksiä

Niiden avulla juttu luistaa paremmin kuin jos seuralainen vastaa kaikkeen vain kyllä tai ei.

Tee hieman taustatutkimusta

Sokkotreffit järjestänyt kertoo varmasti kyllä seuralaisestasi asioita, mutta voit itse myös etsiä netistä hieman tietoja hänestä. Jos saat selville, että hän esimerkiksi pitää samasta bändistä/elokuvasta tai muusta vastaavasta kuin sinä, voit saada siitä hyvän keskustelun aikaiseksi. Älä kuitenkaan paljasta, että olet tehnyt taustatutkimusta hänestä.

Tasapainota itsestäsi puhuminen ja seuralaisen kuuntelu

Monet ihmiset lörpöttelevät ollessaan jännittyneitä. Koeta kuitenkin antaa suunvuoro myös seuralaisellesi ja älä puhu vain itsestäsi. Vaikka seuralaisesi olisi hiljaa, se ei tarkoita, että häntä kiinnostaa, vaan hän ei ehkä vain kehtaa keskeyttää puhettasi.

Älä juorua treffit järjestäneestä tai muista yhteisistä tutuista

Jos päädytte keskustelemaan yhteisistä tuttavistanne, koeta pitää keskustelu mahdollisimman pinnallisena. Muuten saatat pahimmillaan sanoa jotain, jota et haluaisi saattaa heidän korviinsa tai voit jopa loukata heitä, jos seuralaisesi paljastaa heille, mitä olet sanonut.

Älä juo kahta drinkkiä enempää

Jos olette menneet treffeillenne drinkeille, pidä pääsi selvänä, jotta saat illasta eniten irti. Vaikka seuralaisesi ehdottelisi useampaa, kieltäydy kohteliaasti.

Lähde: Become Gorgeous