Kukaan ei osaa kertoa paremmin naisiin liittyviä tärkeitä asioita kuin nainen.

Jos sinulla on poikalapsi, hän tulee ehkä joku päivä aloittamaan suhteen naisen kanssa. Haluat varmasti, että hänestä tulee vastuullinen, rakastava ja huolehtivainen mies. Tässä alla on muutama asia, jotka haluat ehkä opettaa pojallesi naisista, ihmissuhteista ja rakkaudesta.

Opeta tai kerro nämä 15 asiaa pojallesi

1. Kivat tyypit pääsevät suhteissa eteenpäin

Jotkut naiset valitsevat miehiä, jotka käyttäytyvät huonosti. Mutta se ei tarkoita sitä, että miehen pitäisi siksi olla epäkunnioittava paskiainen, koska osa sellaisista saa naisia. Kun mies on kunnollinen, pääsee hän siirtymään suhteissaan eteenpäin. He päätyvät rakastaviin ja tasa-arvoisiin suhteisiin.

2. Ole uskollinen itsellesi

Suhteet voivat olla vaikeita monista eri syistä. Yksi niistä liittyy siihen, että usein tuntuu siltä, että pitää olla sellainen, joka on naisen mieleen. On kuitenkin tärkeää oppia olemaan itselle uskollinen. Jos suhde perustuu valheeseen, tulee se päättymään huonosti. Siksi kannattaa olla rehellinen ja avoin heti suhteen alusta alkaen.

3. Ystävyys on yhtä tärkeää kuin romanssi

Monista miehistä voi tuntua siltä, että naisen kanssa ei pääse ystävyydestä pitemmälle, mutta hyvä suhde perustuu ystävyyteen. Suhde voi edetä myöhemmin vakavammaksi, vaikka ensin olisi pelkkä ystävyys.

4. On olemassa syy, miksi kohteliaisuudesta pidetään

Siinä ei ole mitään vikaa, että edelleenkin tekisi asioita, jotka tuntuvat vanhanaikaisilta. Sellaisia ovat esimerkiksi ovenavaaminen naiselle tai suuteleminen poskelle. Niiden teossa ei ole mitään vikaa, kunhan nainenkin pitää niistä.

5. Keskusteleminen on tärkeää

Naiset puhuvat usein miehiä enemmän. Määrä ja laatu ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. On hyvä opettaa poikaa olemaan hyvä kuuntelija, mutta samalla myös rakentava keskustelija. Poikaa voi kannustaa osallistumaan perhekeskusteluihin ja kertomaan päivästään ja olemaan myös valmis kuuntelemaan sinun päiväsi tapahtumista.

6. Ulkonäkö ei ole tärkeintä

On tietysti mukava, että nainen näyttää omiin silmiin hyvältä, mutta sen ei pitäisi olla ainoa ominaisuus, kun mies etsii kumppania. Miehen on hyvä osata katsoa pintaa syvemmälle. Naiselle voi sanoa, että hän on kaunis, mutta kannattaa sanoa myös, että hän on esimerkiksi älykäs, hauska tai rohkea. Niilläkin on paljon merkitystä.

7. Empatia on tunneälyä

Miehiä ei pidetä yleensä niin empaattisina kuin naisia. Miehen tunneälykkyys on silti myös tärkeää. Empatia on esimerkiksi sitä, että käyttää aikaa siihen, että ymmärtää tunteita ja osaa jakaa niitä.

8. Naisia pitää kunnioittaa

Vaikka joku puhuisi naisista pahaa, ei siihen pidä lähteä mukaan. Pojalle on hyvä opettaa kunnioittamaan naisia. Hänelle on myös hyvä kertoa, kuinka huonojen asenteiden vastustaminen on oikein.

9. Naisille ei tarvitse ostaa lahjoja

Varsinkin alkuvaiheessa suhdetta, monet miehet ostavat naiselle lahjoja. Jotkut miehet voivat pelätä, että he eivät osta niitä tarpeeksi. Toki lahjojen saaminen on mukavaa, mutta muistot ovat sitä vieläkin tärkeämpiä. Esimerkiksi kukkakimppu ei ole puoliksikaan niin arvokas asia, kuin ihana yhteinen ilta yhdessä. Kukkakimpun unohtaa nopeasti, mutta muisto mukavasta illasta ei unohdu ehkä koskaan.

10. Ota vastuu virheistä

Monet miehet kamppailevat vastuun ottamisen kanssa, ja niin tekevät naisetkin. Mutta jos toista syyllistää jostakin, ei se ole kovin hyvä asia. Pojan on hyvä oppia hyväksymään tekonsa ja pyytämään tarvittaessa anteeksi sekä oppia toimimaan seuraavalla kerralla paremmalla tavalla. Näin pitää tietysti oppia tyttöjenkin.

11. Ole antelias rakkaudessa ja anteeksiannossa

Miehen voi olla joskus vaikea ilmaista rakkautta. Siinä ei ole kuitenkaan mitään väärää, että näyttää tunteensa. Sekin on hyvä asia, että uskaltaa pyytää ja myös osaa antaa anteeksi.

12. Ole emotionaalisesti avoin

Jos mies ei osaa käsitellä tunteitaan, elämä voi muuttua melko vaikeaksi. On hyvä opettaa omaa poikaa käsittelemään tunteitaan jo nuoruudesta lähtien. Rohkaise häntä olemaan tunteilleen avoin.

13. “Tyttö” ei tarkoita heikkoa tai vähemmän arvokasta

Tytöt eivät ole sen heikompia tai vähemmän arvokkaita, kuin pojat. Opeta pojallesi, että tytöt ja pojat ovat tasavertaisia. Opeta poikaasi arvostamaan tyttöjä, joten hän tulee arvostamaan varttuessaan myös naista, jonka kanssa hän aloittaa suhteen.

14. Ystävällisyys on avainasemassa

Kun on suhteessa, kannattaa yrittää olla puolisolle mahdollisimman ystävällinen. Vaikka ihmiset eivät kohtele toisiaan aina hyvin, kosto ei ole silti se, jolla omaa huonoa kohtelua käsittelee.

15. Mikään ei ole toisen kunnioituksen yläpuolella

Kun poika oppii kunnioittamaan muita, hän tulee pärjäämään suhteissaan naisten kanssa. Vaikka naiset eivät kykene tekemään ihan kaikkea samaa kuin miehet, sitä pitää kunnioittaa. Vaikka sukupuolet ovat erilaisia, ovat ne silti myös tasa-arvoisia.

Mitä sinä aiot näiden lisäksi opettaa pojallesi?

Lähde: Stay at Home Mum