Uusperheen arki voi olla todella haastavaa, mutta näiden vinkkien avulla onnistut todennäköisemmin

Uusperheen yhteen hitsaaminen ei todellakaan ole helppoa! Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

Erityisesti lapsilla voi varsinkin alkuun olla vaikeaa, sillä he eivät ole valinneet tilannetta. Jos uusperhearki tuntuu vaikealta, ota vinkkiä seuraavista neuvoista!

 1. Älä yritä liian paljon
  Lapset huomaavat, jos yrität miellyttää heitä liikaa, ja vaikutus on lähinnä päinvastainen.

 2. Ole oma itsesi
  Älä yritä liikaa tehdä vaikutusta ja antaa kuvaa, että olet maailman coolein äiti- tai isäpuoli.

 3. Anna tilaa
  Lapsille uusi tilanne voi varsinkin alussa olla haastava, ja onkin tärkeää, että lapset saavat tarpeeksi myös omaa tilaa.

 4. Pidä kiinni säännöistä
  Älä luovu yhteisistä säännöistä, jotta saisit lapset pitämään sinusta. Älä myöskään kyseenalaista sääntöjä lasten kuullen.

 5. Kysy kysymyksiä
  Opettele tuntemaan uuden kumppanisi lapset mahdollisimman hyvin, ja kysele, millaisista asioista he pitävät ja mitkä asiat ovat heille tärkeitä.

 6. Näe vaivaa
  Vaikka lapsia ei saa yrittää miellyttää liikaa, yritä silti nähdä lasten eteen vaivaa, ja pyri tekemään muutos heille mahdollisimman helpoksi. Anna lapsille ekstra paljon huomiota, jos he tuntuvat tarvitsevan sitä.

 7. Pidä hermosi kurissa
  Toisen lapset voivat olla rasittavia, ja voi olla vaikeaa tuntea kiintymystä heihin. Pyri silti olemaan rauhallinen, äläkä hermostu, vaikka kumppanisi muksu olisikin vaikea.

 8. Ole oikeudenmukainen
  Pidä huoli siitä, että kaikille lapsille on samat säännöt! Hänen lapsillaan pitää olla samat säännöt kuin sinun lapsillasi, ja sama toisinpäin!

 9. Kehu
  Ensimmäinen vuosi uusperheenä on kaikkein vaikein. Muista kehua lapsia pienistäkin kehitysaskelista ja onnistumisista sen sijaan, että rankaisisit heitä.

 10. Sitoudu
  Näytä sekä lapsillesi että kumppanillesi, että olet sitoutunut uusperheeseenne! Jos annan vaikutelman, että tilanne saattaakin olla vain väliaikainen, ja sinä saatat lopettaa suhteen, eivät lapsetkaan enää yritä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk