Huolettomien lapsuus- ja villien nuoruusvuosien sijaan ihmiset ovat tyytyväisimpiä elämään, kun ikä alkaa numerolla viisi.

Tutkimus on saattanut selvittää iän, jolloin ihmiset ovat tyytyväisimpiä elämään, kertoo The Independent. Rahoituspalveluyrityksen teettämän kyselyn mukaan yli 50-vuotiaat ovat onnellisempia, varakkaampia ja huolettomampia kuin koskaan ennen.

Tutkimuksessa perehdyttiin 50 000 yli 50-vuotiaan asenteisiin ja olosuhteisiin. Tuloksista ilmeni, että viisikymppiset kokevat olevansa fyysisesti neljä vuotta ikäänsä nuorempia ja henkisesti kymmenen vuotta oikeaa ikäänsä nuorempia.

The Independentin mukaan vastaajista 61 prosenttia kertoi nauttivansa elämästä enemmän ja antoi kunnian onnellisuudestaan osittain sille, että heillä on enemmän aikaa henkilökohtaisille aktiviteeteille.

”Minusta tuntuu, että nautin paljon enemmän elämän pienistä asioista – arvostan taidetta, luontoa ja yksinkertaisesti kotona olemista, sohvalla yrttiteen kanssa, rentoutuen ja tuntematta syyllisyyttä siitä”, tutkimukseen osallistunut 51-vuotias nainen kertoi syyksi, miksi nautti elämästä enemmän.

”Olen harrastanut elämäni parasta seksiä nuorempien miesten kanssa”, toinen tutkimukseen osallistunut paljasti.

Viisikymppisiään juhlistaneet toivat ilmi tutkimuksessa, ettei heitä voisi sanoa vanhaksi ennen kuin täyttävät 77 vuotta. Tämän lisäksi he odottavat keskimäärin elävänsä 84-vuotiaaksi.

50 vuotta täytettyään yli puolet vastaajista oli matkustellut, yksi viidestä oli suunnitellut uuden kielen opettelua ja yksi kymmenestä aikoi opetella soittamaan jotain soitinta.

Uusi tutkimus ei ole ensimmäinen, joka on tuonut esiin sen, että ihmiset ovat onnellisimmillaan viisikymppisenä. Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan tarkka ikä, jolloin elämään on eniten tyytyväinen, on 58 vuotta – lue lisää täällä.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia