Jos haluat tehdä vaikutuksen treffiseuralaiseen ulkonäölläsi, kannattaa jättää alkoholijuomien juominen yhteen juomaan.

LiveScience kertoo, että tutkimukseen osallistuneet opiskelijat arvioitiin viehättävämmän näköiseksi heidän juotuaan lasillinen viiniä, mutta jo toisen lasillisen jälkeen tilanne muuttui. Tutkimus julkaistiin Alcohol and Alcoholism -julkaisussa.

Tutkimusta varten 40 Bristolin yliopiston opiskelijaa suostui hieman päihtymään. Selvittääkseen miten opiskelijoiden ulkonäkö muuttui juomien myötä, heistä otettiin valokuvat neutraalein ilmein kolmesti – selvänä, yhden viinilasillisen jälkeen ja vielä juotuaan toisen lasillisen viiniä.

Erillinen ryhmä opiskelijoita, jotka eivät olleet juoneet alkoholia, saivat kuvat arvioitavakseen. LiveSciencen mukaan ryhmä näki joko selvänä otetun kuvan yhden lasillisen jälkeen otetun kuvan rinnalla tai selvän kuvan ja kahden lasillisen jälkeen otetun kuvan vieretysten.

Tutkimuksesta ilmeni, että osallistujat miellettiin viehättävämmän näköiseksi yhden viinilasillisen jälkeen otetussa kuvassa kuin selvänä olevassa kuvassa. Verratessa selvänä otettua kuvaa kahden lasillisen jälkeen otettuun, mielletiin selvänä otettu kuva viehättävämmäksi.

”Tulos väittää, että ihmiset mieltävät toisensa viehättävämmäksi, kun he ovat nauttineet hieman alkoholia. Jos he juovat alkoholia lisää, heitä ei enää mielletä yhtä viehättäväksi”, tutkimusta tehnyt Marcus Munafò kommentoi LiveSciencelle.

LiveSciencen mukaan ei ole selvää, miksi yhden lasillisen juominen lisää viehättävyyttä, mutta tutkijoilla on muutama idea syyksi. Munafòn mukaan esimerkiksi syy voi olla, että osallistujien pupillit olivat laajentuneemmat tai lihasten rentoutuminen sai heidät näyttämään viehättävämmältä yhden lasillisen jälkeen, mutta ei kahden.

Myös poskien punoitus voi olla syy tulokselle. Munafòn mukaan hieman alkoholia nauttineilla oli jonkin verran punoitavampi hipiä yhden lasillisen jälkeen otetussa kuvassa kuin selvänä tai kahden lasillisen jälkeen otetuissa kuvissa.

”Ruusunpunaisuus iholla on viehättävää, koska se on luonteenomaista hyvällä terveydelle”, Munafò sanoi.

”Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että alkoholi olisi terveellistä. Se sen sijaan tavallaan kaappaa mekanismin tai edistää niitä piirteitä kasvoista, joita mielletään viehättäväksi muista syistä”, Munafò jatkoi.

Lähde: LiveScience

Kommentit

Kommenttia