Kasvojen ilmeet voivat paljastaa naisen uskottomuuden.

Pettämistä pyritään usein piilottelemaan ja salaamaan kumppanilta, mutta aina se ei onnistu. Tutkimus on kertonut, kuinka naisten kohdalla omat kasvot voivat paljastaa pettämisen, sillä miehet voivat tunnistaa naisen uskottomuuden hänen kasvoistaan.

Australialaisen yliopiston tutkijat näyttivät miehille valokuvia kahdesta naisesta, joista toinen oli jossain vaiheessa elämäänsä pettänyt kumppaniaan ja toinen ei. Miesten piti valita naisista se, kumpi mielestään näytti uskollisemmalta.

Tutkimuksen mukaan miehet onnistuivat 55-59 prosenttia kerroista arvioimaan oikein sen, kumpi naisista oli ollut uskollisempi.

”On häkellyttävää, että miehet pystyivät pelkkien kuvien perusteella osoittamaan mitään tarkkuutta vain lyhyen esittelyn jälkeen otettaessa huomioon, että uskollisuuspäätelmien tarkkuus käytöksestä saadun informaationkin perusteella on suhteellisen heikkoa”, tutkijat kirjoittavat PLOS One -journalissa julkaistussa tutkimuksessa.

”Tuloksemme osoittavat ensimmäiset todisteet siitä, että sellaiset päätelmät voivat sisältää totuuden siemenen”, tutkijat lisäsivät.

Lähde: Metro

Kommentit

Kommenttia