Tutkimus: Kissaihmiset älykkäämpiä, koiraihmiset eloisampia

Kissa- ja koiraihmisten luoteenpiirteet ovat erilaisia.

Tutkimuksen mukaan koiraihmisten ja kissaihmisten persoonallisuuksissa on eroja, kertoo LiveScience. Mielenkiintoisin havainto lienee se, että tutkimuksessa kissaihmiseksi itsensä määritelleet saivat paremmat tulokset älykkyydestä kuin koiraihmiset.

Tutkimuksesta kävi ilmi myös, että koiraihmisillä oli taipumusta olla eloisampia, eli he olivat energisempiä ja ulospäinsuuntautuneempia, sekä noudattivat sääntöjä tarkemmin. Kissaihmiset sen sijaan olivat sisäänpäinkääntyneitä, ennakkoluulottomampia ja herkempiä.

LiveScienen mukaan kissaihmiset olivat myös toisinajattelijoita ja tarkoituksenmukaisia mieluummin kuin noudattivat sääntöjä. Osasyy eroihin persoonallisuuksissa voi liittyä ympäristöihin, joita koira- ja kissaihmiset suosivat.

”Se on ymmärrettävää, että koiraihminen on eloisampi, koska he haluavat olla tuolla ulkona, puhumassa ihmisille koiransa kanssa. Jos taas olet sisäänpäinkääntyneempi ja herkempi, voi olla sopivampaa olla silloin kotona ja kissaa ei tarvitse viedä ulos kävelylle”, tutkimusta tehnyt Denise Guastello Carrollin yliopistosta kommentoi.

Tutkimustulokset saatiin tekemällä kysely 600 korkeakouluopiskelijalle, joita pyydettiin kertomaan, ovatko he kissa- vai koiraihmisiä sekä muun muassa arvioimaan omaa persoonallisuuttaan. Noin 60 prosenttia osallistujista kertoi olevansa koiraihmisiä, 11 prosenttia kissaihmisiä ja loput joko pitivät kummastakin tai eivät pitäneet ollenkaan.

Guastellon mukaan on mahdollista, että ihmiset valitsevat lemmikinsä oman persoonallisuutensa mukaan. Esimerkiksi kissat mielletään usein itsenäisiksi eläimiksi, jotka pysyttelevät omissa oloissaan ja ovat varuillaan muiden suhteen.

”Jos olet sellainen itse, arvostat sitä eläimessä ja se sopii sinulle silloin paremmin”, tutkija sanoi LiveSciencelle.

Koska tutkimusta tehtiin korkeakouluopiskelijoiden avulla, ei ole selvää kuinka hyvin tulokset pätevät muissa ikäryhmissä, Guastello huomautti. LiveSciencen mukaan kuitenkin aiemmissa tutkimuksissa on tehty samankaltaisia havaintoja.

Lähde: LiveScience


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.