Tutkimus: Aamiaisen syövät kuluttavat enemmän kaloreita kuin aamuisin paastoavat

Aamupalaa syövät ovat aktiivisempia kuin aamuisin paastoavat.

Tutkimuksen mukaan aamupalaa syövät henkilöt polttavat enemmän kaloreita ja heillä on tiukempi verensokerin kontrolli kuin heillä, jotka paastoavat. Daily Mailin mukaan tutkijat perehtyivät päivittäisen aamupalan vaikutukseen energiatasapainoon aamupaastoamiseen verrattuna.

Bathin yliopiston tutkimukseen osallistuneet 21-60-vuotiaat jaoteltiin satunnaisesti paastoamisryhmään sekä aamupalaa syövään ryhmään kuudeksi viikoksi. Paastoryhmä ei syönyt mitään ennen kello 12 ja aamupalaryhmä söi 700 kaloria ennen kello 11 – 350 kahden tunnin sisään heräämisestä.

Vastoin yleistä uskomusta, aamupalaa syöneet kokivat vain vähän vaikutusta naposteluun, annoskokoihin tai muutoksiin lepoaineenvaihdunnassa. Daily Mailin mukaan aamupalaryhmän osallistujat kuluttivat enemmän energiaa, noin 442 kaloria, olemalla aktiivisia lähinnä aamulla syömisen jälkeen.

”Tutkimuksemme päälöydös on, että aamiaista syövät kuluttavat enemmän kaloreita”, American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen päätutkija James Betts kommentoi.

”Monet voivat kuvitella tämän johtuvan vähemmästä napostelusta ja kiihtyneestä aineenvaihdunnasta, mutta itse asiassa se johtuu liikkumisesta”, Betts jatkoi.

”He olivat aktiivisempia aikana, jolloin olivat syöneet aamiaisen. Ihmiset liikkuivat, jos he olivat syöneet ja aktiivisuudessa on monia hyötyjä”, hän totesi Daily Mailin mukaan.

Päivän kuluessa aamupalaa syöneet kokivat paremman kontorollin verensokerin suhteen kuin he, jotka olivat paastonneet. Tutkimukseen osallistuneiden päivän muu ruokavalio ei muuttunut ja Bettsin mukaan aamupalaa syöneille ei kerrottu, mitä heidän pitäisi syödä.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.