Hoidamme ihoamme liiallisesti.

Helsingin Sanomien haastatteleman ihotautilääkärin Terttuliisa Ahokkaan mukaan suuri osa ihohoidosta on tarpeetonta. Hän kertookin, että vain kaksi ainetta riittävät ihonhoitoon, ja monimutkainen ihonhoito on paitsi turhaa, myös johtaa valtavaan rahanmenoon.

Ahokas suosittelee ihonhoidon perusrutiineiksi vettä ja rasvaa. Hänen mukaan erityisesti silmänympärysihoon ja kaulan alueeseen kannattaa kiinnittää huomiota ja rasvata ne kunnolla.

Ahokas on myös sitä mieltä, että hanavesi riittää siinä missä kasvovesi. Hänen mukaan ihonhoitoon riittää vallan mainosti vain puhdistusaine ja perusvoide; perusvoiteiden suhteen valinnanvaraa löytyy vesi- ja rasvapitoisuuksien suhteen.

Ahokkaan parhaimmat tavat välttyä rypyiltä ovat liiallisen auringonoton välttäminen ja tupakoimattomuus, ja aurinkoon mentäessä on levitettävä aurinkosuojavoidetta tai vähintäänkin meikkivoidetta, jossa on suojakerroin. Vanhenemisen merkkeihin ja niiden näkymiseen vaikuttavat perintötekijät, joille ei voi itse tehdä mitään.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kommentit

Kommenttia